Condimentul popular care te apără de bolilele secolului

      Bolile de inimă, inflamaţiile articulare, afecţiunile neuronale şi cancerul sunt câteva dintre problemele comune ale secolului în care trăim. Din fericire, le poţi ţine la distanţă prin consumul constant al unui condiment care a devenit extrem de popular.

22051102-turmeric

 

Este vorba de turmeric, un condiment care este folosit cu precădere în mâncărurile indiene, dar a început să devină din ce în ce mai cunoscut şi la noi, deoarece are multe beneficii asupra corpului. Este suficient să consumi o jumătate de linguriţă în fiecare zi pentru a avea parte de toate efectele lui pozitive. Praful de turmeric îl poţi consuma în lapte, în iaurt şi, de ce nu, în mâncărurile pe care le prepari.

Diminuează inflamaţiile din corp

Inflamaţiile din corp care nu sunt diminuate la timp cresc riscul apariţiei artitrei şi a altor afecţiuni cronice. Însă, printr-un consum constant de turmeric îţi diminuezi inflamaţiile din corp, deoarece substanţele din compoziţia acestui condiment blochează proteina NF-KB care favorizează apariţia inflamaţiilor. Astfel, se reduc simptomele artritei şi ale bolii Azheimer, o afecţiuni care atacă creierul.

Neutralizează radicalii liberi

Curcumina, ingredientul activ din compoziţia turmericului acţionează ca un antioxidant puternic, care are ca rol principal neutralizarea radicalilor liberi din corp ce pot duce la apariţia multor probleme de sănătate.

Îmbunătăţeşte funcţiile creierului

Hormonul BDNF este vital pentru multiplicarea neuronilor. Însă, odată cu înaintarea în vârstă, nivelul acestui hormon scade. Pentru a-l menţine în limite normale este indicat să consumi turmeric. Astfel, funcţiile creierului se vor îmbunătăţi, la fel memoria şi nivelul inteligenţei.

Scade riscul apariţiei bolilor de inimă

Cu timpul, vasele de sânge devin rigide şi se pot înfunda din cauza depunerilor de colesterol şi calciu de pe pereţii interiori. Cu toate acestea, turmericul îmbunătăţeşte sănătatea vaselor de sânge şi scade, implicit, riscul apariţiei bolilor cardiovasculare.

Previne apariţia cancerului

La nivel molecular, creşterea şi răspândirea celulelor canceroase au fost stopate cu ajutorul turmericului, potrivit specialiştilor. Studiile arată că acest condiment ajută în mod semnificativ la prevenirea şi tratarea cancerului de stomac.

Tratează depresia şi îmbunătăţeşte starea de spirit

Cercetări efectuate de-a lungul timpului arată că substanţa activă din turmeric are aceleaşi efecte ca ale unui antidepresiv folosit în mod constant pentru tratarea stărilor depresive. De aceea, turmericul poate combate depresia, ajutând la îmbunătăţirea stării psihice.

[slideshow_deploy id=’17217′]

Sursa:https://www.clickpentrufemei.ro/