A pus minerii în valoare

 

                În timp ce mulţi dintre cei prezenţi la manifesările organizate cu ocazia Zilei Minerului au uitat chiar de cei cărora le este adresată această sărbătoare, adică de truditorii din subteran, un lider de sindicat a vrut să-i pună pe ortaci în valoare. Un gest firesc, dar, tot mai rar.

mineri_coroane

 

Este vorba despre Laszlo Domokos, preşedintele Sindicatului Huila, de al minele neviabile din Valea Jiului. Astfel, acestea ne-a mărturistit că, din delegaţia Sindicatului Huila prezentă la Petroşani, în Parcul Carol Schreter,  alături de el au fost prezenţi cinci mineri de la Paroşeni sau, mai exact 3 mineri şi 2 lăcătuşi.

Practic, Ziua Minerului ar trebui să fie cu şi despre mineri, dar, din păcate, în ultimii locul ortacilor la astfel de manifestări a fost luat de tot felul de politicieni, pentru care evenimentul este numai bun de bifat în agendă. Aşa s-a întâmplat şi anul acesta, când prea puţini mineri au fost prezenţi la manifestările organizate la Petroşani, Vulcan şi Lupeni, dar au fost în schimb destui oameni politici de la mai toate partidele.

 

[slideshow_deploy id=’17217′]