Drogul irezistibil al gustului: Topul alimentelor care dau dependenţă

                  Este dovedit ştiinţific că unele produse pe care le consumăm stimulează centrii nervoşi care generează senzaţia de plăcere şi ne împing spre un consum mai mare.

707129l-640x0-w-cb4f5409

Oamenii de ştiinţă de la Institutul Naţional pentru Dependenţa de Droguri din Statele Unite au arătat că anumite produse alimentare creează dependenţă. Huffington Post a realizat un top al acestor alimente care dau dependenţă, prezentat de Mediafax într-o structură de „piramidă inversată”, care începe cu produsele de la baza clasamentului.

9. Tortul. Rata de dependenţă: 3.26

Tortul de ciocolată este consumat de cei mai mulţi dintre noi, dar cei mai mulţi cercetători sunt de acord că tortul conţine, în general, o mulţime de zahăr şi grăsimi. O felie de tort de ciocolată cu glazură de ciocolată are 506 calorii şi 22 de grame de grăsime.

8. Sucul. Rata de dependenţă: 3.29

Americanii consumă peste 6 linguri de zahăr pe zi, dintre care jumătate provin din băuturi dulci. Sucul provoacă obezitate, hipertensiune arterială şi chiar cancer. Pentru a evita riscurile, cel mai bine este să beţi apă.

7. Cheeseburger. Rata de dependenţă: 3.51

Cheeseburgerii sunt deosebit de gustoşi, dar conţin grăsimi saturate şi sodiu. Un cheeseburger Burger King are 270 de calorii, 12 grame de grăsime şi 630 mg de sare (aproape jumătate din doza zilnică recomandată de American Heart Association), scrie publicaţia citată de Mediafax.

6. Cartofii prăjiţi. Rata de dependenţă: 3.60

Aceştia conţin acrilamidă, substanţă care a provocat anumite tipuri de cancer la animale. Experţii recomandă reducerea consumului de alimente prăjite. O porţie de cartofi prăjiţi de la McDonald conţine 510 calorii şi 24 grame de grăsime.

5. Îngheţata. Rata de dependenţă: 3.68

Faptul că este cremoasă şi e răcoritoare ne atrage să o consumăm, dar acest lucru ne şi dăunează. Îngheţata este compusă din frişcă şi lapte, deci conţine niveluri foarte ridicate de grăsimi saturate. Dacă mănânci îngheţată în mod regulat, poţi lua în greutate.

4. Prăjiturile. Rata de dependenţă: 3.71

Un studiu efectuat la Connecticut College pe şobolani a arătat că prăjiturile Oreo le dădea acestora aceeaşi nivel de dependenţă ca şi cocaina. În ceea ce priveşte nutriţia, patru prăjituri cu ciocolată conţin 192 de calorii şi 10 grame de grăsime.

3. Chipsurile. Rata de dependenţă: 3.73

Chipsurile împart locul 2, la egalitate în privinţa dependenţei pe care o provoacă, cu ciocolata. O porţie de 30 de chipsuri conţine 320 de calorii şi 20 de grame de grăsime

2. Ciocolata. Rata de dependenţă: 3.73

Un studiu realizat la Universitatea Drexel a arătat că ciocolata le provoacă celor care o consumă aceeaşi plăcere pe care le-o provoacă drogurile consumatorilor. Un singur baton cu ciocolată conţine 210 calorii şi 13 grame de grăsime.

1. Pizza. Rata de dependenţă: 4.01

Pizza conduce în acest top. O felie de pizza conţine, în general, în jur de 300 de calorii şi aproximativ 10 grame de grăsime. Dacă adăugăm şi ingredientele din carne pe care le găsim în ea, vorbim de 360 de calorii şi până la 20 de grame de grăsime.

[slideshow_deploy id=’18375′]

eva.ro(Următoarea știre) »