Aurul Apusenilor, dat în concesionare unei firme din Deva administrată de preşedintele PSD Costineşti

            O parte din aurul Apusenilor a ajuns la o firmă cu sediul în Deva, fără niciun angajat şi fără activitate până acum.

ema_gavrila

 

Practic, zăcământul aurifer din zona Geamăna – Colţii Lazărului din Apuseni, a fost concesionat de ANRM către o firmă din Deva, administrată de şefa PSD Costineşti Ema Gavrilă.

Este vorba despre societatea Blueberry Ridge Minerals SRL, firmă înfiinţată în anul 2011 de cetăţeanul American John Ernesc Dahlman, care, de la înfiinţare şi până în prezent nu ar fi avut niciun angajat şi nici activitate. Acest lucru nu i-a împiedicat, însă, pe oficialii Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale să-i concesioneze zăcământul aurifer de lângă Baia de Arieş. Astfel, printr-un ordin al ANRM „se aprobă Licenţa de concesiune pentru explorare nr. 18.303/2015 privind explorarea resurselor de minereuri polimetalice si auro-argentifere din perimetrul Geamăna – Colţii Lazărului, judeţul Alba, încheiată între Agenţia Naţionala pentru Resurse Minerale, în calitate de concedent, şi Societatea Comerciala BLUEBERRY RIDGE MINERALS – S.R.L., municipiul Deva, judetul Hunedoara, în calitate de concesionar”.

Despre Ema Gavrilă, administratorul firmei din Deva, presa a scris că, timp de 12 ani,a  fost partenera de viaţă a lui Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre. A trecut pe rând pe la PC, PPDD, pentru ca în cele din urmă să ajungă al PSD, devenind şi preşedinte al PSD Costineşti.

Perimetrul Geamăna-Colţii Lăzarului se află amplasat în aşa-numitul Patrulater Aurifer, din Munţii Apuseni, o regiune foarte bogată în minereuri auro – argintifere. De asemenea, în zona fostului sat Geamăna din Munţii Apuseni se află şi iazul principal de depozitare a sterilului provenit de la exploatarea minieră de suprafaţă Roşia Poieni, renumită pentru zăcămintele bogate în cupru.

[slideshow_deploy id=’13836′]