Cioban aflat în stare gravă, adus de pe munte de salvamontiști

       Un cioban de 58 de ani, care muncea la o stână din Munţii Oslea, în Retezatul Mic, a fost salvat luni de o echipă a Salvamont Uricani, după ce bărbatul a acuzat o stare de slăbiciune profundă şi nu s-a mai putut mişca – transmite AGERPRES.

11138102_1019032954782455_1476422291294230972_n
Bolnavul se afla la stâna Ştirbului şi a fost găsit în cursul dimineţii de luni de către un alt cioban cu faţa, mâinile şi picioarele umflate, fiind în imposibilitate de a se mai ridica de jos. Colegul său a urcat imediat pe o creastă unde a avut semnal de telefonie mobilă şi a putut suna la numărul de urgenţă 112. O echipă formată din şapte salvamontişti din Uricani a plecat spre locul indicat.
‘Când am ajuns la stână bărbatul era conştient, dar nu se putea ridica de jos. I-am acordat primul ajutor şi l-am aşezat pe o targă specială într-o poziţie laterală, în care nu avea dureri. După mai bine de o oră, în care am traversat o zonă dificilă cu un drum de TAF-uri, am reuşit să-l aducem la ambulanţa care ne aştepta la Câmpuşel’, a declarat pentru AGERPRES, Bogdan Sole Danciu, şeful Formaţiei Salvamont Uricani.
Ciobanul a fost transportat la spitalul din Petroşani, din primele simptome apreciindu-se că acesta a suferit o insuficienţă cardiacă.
Acţiunea salvamontiştilor s-a încheiat după patru ore.

[slideshow_deploy id=’19376′]

Sursa:https://www.voceatransilvaniei.ro/