Avram Iancu nu a reuşit să traverseze Canalul Mânecii

     Nici a treia oară sportivul petroşenean Avram Iancu nu a reuşit să traverseze Canalul Mânecii. A înotat în apele reci mai bine de 12 ore, însă  oboseala şi temperatura extrem de scăzută a apei şi-au spus cuvântul. Avram Iancu a fost nevoit să abandoneze cursa, asta deşi a înotat până la limita hipotermiei!

avram-iancu2

În vârstă de 39 de ani, Avram Iancu a început marți dimineață traversarea Canalului Mânecii, în cea de-a treia tentativă a sa de a străbate înot distanța dintre cele două maluri, doar în slip și cu o cască pe cap, așa cum prevăd normele de omologare ale acestei performanțe de către Channel Swimming Association – organizația acreditată în acest sens. S-a atrenat din greu pentru această nouă tentativă, după cele două de anul trecut. Sportivul s-a arătat optimist la începutul cursei, asta în ciuda vremii urâte, cu ploaie. Startul în traversarea Canalului Mânecii a fost dat la ora 7,39 (ora locală) de pe Shakespeare Hill Beach, o plajă situată între Dover și Folkestone, iar finalul cursei a fost stabilit pe malul francez, în zona Gris Nez, la o distanţă de circa 42 de kilometri, în condiţiile în care nu se poate înota liniar. Dar, în ciuda optimismului său şi a dorinţei de reuşită, vremea urâtă şi apa foarte rece l-au oprit şi de această dată pe Avram Iancu – de profesie bibliotear – să atingă ţărmul francez.

De precizat că aceasta a fost cea de a treia tentativă de tarversare a Canalului Mânecii. A mai încercat, în august și octombrie 2014, să traverseze înot Canalul Mânecii, fără costum de neopren, dar a eșuat. La prima încercare, la circa 15 kilometri de malul francez,  chiar organizatorii i-au cerut să se oprească din cursă pentru că valurile și curenții mari i-ar fi pus viața în pericol.

De precizat că, la cursa de marţi, din cei 6 inotatori care s-au încumetat să traverseze inot Canalul Mânecii, în ciuda vremii nefavorabile, doar trei dintre ei au reuşit să puna piciorul pe malul francez.

[slideshow_deploy id=’19376′]