Amenzi usturătoare pentru samsarii de maşini de pe marginea drumului

    Poliţiştii locali din Petroşani au început ofensiva, în forţă, împotriva celor care au Amenzi cuprinse între 500 şi 1.500 de lei. Asta îi aşteaptă pe cei care îşi expun maşinile la vânzare pe marginea drumului, la Petroşani, şi “uită” să şi le mai mişte zile sau chiar săptămâni în şir.

120820152324

 

Pe parbrizul autoturismelor scoase la vânzare de proprietarii lor – mulţi samsari de maşni, care au făcut o afacere în adevăratul sens al cuvântului din asta – au apărut înştiinţări din partea Poliţiei Locale prin care sunt informaţi că autoturismele expuse spre vânzare pe domeniul public sau privat al Petroşaniului constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă ăntre 500 şi 1.500 de lei şi blocarea autovehiculelor, după caz.

Încă din luna mai 2010, edilii de la Petroşani au emis o hotărâre de Consiliu Local, prin care  au stabilit că ocuparea sau blocarea părţii carosabile a drumurilor, parcărilor, trotuarelor, scuarurilor, spaţiului verde de pe domeniul public sau privat al municipiului Petroşani, prin expunerea spre vânzare a vehiculelor constituie contravenţie si se sancţioneaza cu amendă contravenţională. De precizat că, pentru vânzatorii de autoturisme, a fost amenajat şi un loc special, în zona parcării Complexului Sportiv Jiul, unde ar trebui să se organizeze târg auto în fiecare sâmbătă. Pe comercianţii de maşini la mâna a doua i-au lăsat, însă, reci reglementările administraţiei publice locale, aşa că maşinile au continuat să fie expuse spre vânzare pe domeniul public. Amenzile, însă, i-ar putea determina pe samsarii de maşini, care de regulă au mai multe autoturisme scoase la vânzare pe domeniul public, să renunţe la această practică.

[slideshow_deploy id=’19376′]