CIA Petrila – un colţ de Rai pentru „bunici”

Trecând pragul Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Petrila, nu odată am avut plăcerea să descopăr aici o mare familie.

DoruDin zori şi până seara vezi trebăluind prin curte, angajaţi şi beneficiari deopotrivă, oameni care contribuie, cu toţii, la bunul mers al căminului lor.

Afară, în curte, se taie lemne, se lucrează grădina, se face curăţenie. În pavilionul de jos, acolo unde sunt cazaţi beneficiarii, personalul medical şi îngrijitoarele se asigură că cei căzuţi la pat şi fără putere sunt îngrijiţi corespunzător.

Nu doar cei fără putere sunt îngrijiţi, ci toţi cei internaţi în centru, nimeni nu este uitat şi mai mult, fiecare beneficiar are parte de tratament şi regim alimentar în funcţie de recomandarea medicului.

Ceva mai sus, lângă corpul administrativ, se află bucătăria şi sala de mese. Mirosul este dumnezeiesc, meniul este afişat la intrare şi, din spusele şefului de centru, Doru Codrea, se pare că acesta este altul în fiecare zi.

Toate activităţile care se desfăşoară în centru se fac sub supravegherea şi cu implicarea şefului, un om pentru care colectivul centrului reprezintă cu adevărat a doua familie.

Dincolo de eforturile şi implicarea colectivului de la CIA Petrila, bunul mers al căminului se află sub supravegherea celei mai importante instituţii din judeţ, Consiliul Judeţean.

DGASPC Hunedoara (Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului) instituţie subordonată Consiliului Judeţean, veghează ca zi de zi, beneficiarii centrelor din subordine, tineri şi bătrâni deopotrivă, să beneficieze de toate condiţiile de acasă.

La Petrila, inimosul colectiv al centrului face ca acest loc să înflorească an de an, iar beneficiarii să nu simtă lipsuri şi, mai mult, să nu se simtă singuri.

„Doresc să le mulţumesc din nou celor care ne sprijină, celor care au fost alături de noi ori de câte ori am avut nevoie şi, care prin implicarea lor, au făcut ca viaţa „bunicuţilor” să fie mai dulce, acum la bătrâneţe. Le doresc tuturor multă sănătate, linişte şi bucurii. Dumnezeu să-i aibă în paza Sa!”a declarat Doru Codrea, şeful centrului.

CIA Petrila face parte din DGASPC şi, de peste 50 de ani veghează asupra celor rămaşi singuri pe lume sau ai căror familii nu-i mai pot ajuta.

[slideshow_deploy id=’17452′]