Atenţie români! Datele personale vă pot fi FURATE cu ajutorul FRIGIDERULUI pe care îl aveţi în casă

        În cadrul unei conferințe susținute recent, experții în securitate au demonstrat că frigiderele inteligente pot facilita atacurile cibernetice.

gmail_01304900

Cosmopolis numara in prezent peste 3.000 de locuitori multumiti. Planurile de dezvoltare pentru 2015 includ finalizarea a inca 400 de locuinte, incepand de la studiouri incapatoare pana la vile frumos amenajate langa lac, ce vor fi puse in vanzare pe parcursul anului. Vino la o vizionare si descopera oferta actuala de locuinte disponibile. S-ar putea sa gasesti cel putin o varianta care sa fie potrivita familiei tale. In plus, avem si modalitati de plata avantajoase si agenti de vanzari care vor gasi mereu cea mai buna solutie de achizitie conform cu bugetul tau. PS: Da, programarile pentru vizionari, prin completarea formularului „Afla detalii”, se pot face inclusiv in weekend!


Orice progres important vine cu avantajele și dezavantajele sale, iar în ceea ce privește ”internetul tuturor lucrurilor”, acestea sunt asociate în principal cu securitatea. În cadrul evenimentului DEF CON desfășurat de curând, o echipă de hackeri a reușit să demonstreze încă o dată acest lucru, folosindu-se de un frigider inteligent Samsung pentru a obține parola de GMAIL a unui utilizator.

Această performanță notabilă a fost realizată în timp ce utilizau modelul RF28HMELBSR, un dispozitiv produs de coreenii de la Samsung și controlat cu ajutorul aplicației Smart Home. După cum scrie site-ul The register, frigiderul implementează SSL, însă certificatele nu sunt validate, iar în acest fel, un atac de tip ”man in the middle” devine ușor de realizat.

”Frigiderul conectat la internet poate afișa informații din Gmail Calendar pe display-ul său. Pare a funcționa într-un mod similar oricărui dispozitiv care rulează Gmail calendar. Un utilizator autentificat/deținător al calendarului face actualizări, iar aceste modificări pot fi vizualizate pe orice alt terminal de pe care utilizatorul are acces la calendar.”

Echipa din spatele recentei descoperiri urma să efectueze mai multe experimente la DEF CON, însă timpul alocat se scursese, motiv pentru care acestea vor fi continuate în viitorul apropiat. Pen Test Partners este responsabilă și pentru descoperirea care a scos la iveală faptul că Smart TV-urile Samsung nu criptează corespunzător înregistrările trimise pe internet.

[slideshow_deploy id=’17636′]

Sursa:https://www.obiectiv.info/