Promisiuni pentru preşcolarii din Aninoasa

               Zeci de copii din Aninoasa, judeţul Hunedoara, învață în spații care nu au primit autorizații de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara, dat fiind faptul că nu îndeplinesc condiţiile. Astfel, în localitatea din estul Văii Jiului, cele două grădiniţe funcţionează în apartamente ale unor blocuri de locuinţe, fără a beneficia de spaţiul corespunzător, de un loc de joacă pentru copii şi, ceea ce este şi mai grav, fără avizele de funcţionare necesare.

Grădiniţa cu program normal Nr. 1 a fost amenajată într-un apartament la parterul blocului iar a doua – într-o clădire veche, cu o singură sală de clasa foarte mică, în care se lucrează pe două schimburi. Circa 80 de preşcolari sunt cuprinşi în grupele celor două grădiniţe, iar edilii spun că nu au avut încotro dat fiind faptul că până anul trecut erau în insolvenţă şi nu aveau banii necesari pentru a construi o clădire pentru preşcolari. Totodată, edilii din Aninoasa spun că micuţii nu vor mai trebui să îndure sărăcia, pentru că le-a fost aprobat proiectul pentru o nouă grădiniţă. Potrivit primarului Nicolae Dunca, aceasta va fi ridicată în Iscroni, va avea două săli pentru grupele de grădiniţă, patru grupuri sanitare (inclusiv pentru persoane cu handicap locomotor), în total aproape 300 de metri pătraţi. Proiectul se ridică la 1.127.137 lei , iar în octombrie 2016 va trebui să fie finalizat.

proiect gradinita iscroni-2_resized

Şcoala a fost mutată la mina din localitate

Între 2007 şi 2008, elevii din Aninoasa au învăţat la mina din localitate, în fostul sediu al unităţii fiind amenajate sălile de clasă. Totul după ce şcoala a intrat în reparaţii capitale. Decizia luată de fostul edil al localităţii, a iscat controverse mai ales după ce directorul şcolii generale închise a dat înscris că nu-şi poate asuma responsabilitatea de a conduce o unitate de învăţământ amenajată, peste noapte, într-un loc extrem de periculos cum este o unitate minieră. Consultaţi de către fostul edil al Aninoasei, în privinţa amenajării şcolii generale în perimetrul minier, părinţii copiilor au fost de acord cu soluţia avansată de primar, mulţi dintre ei pentru că nu au avut altă alternativă. Copiii au fost mutaţi înapoi în şcoală după un an de zile, când s-au finalizat lucrările de reabilitare.

[slideshow_deploy id=’17448′]



« (Știre anterioară)