Hunedoara se afla printre judetele in care SEWS isi va desfasura activitatea

             Furnizorul japonez de componente pentru industria auto Sumitomo Electric Wiring System (SEWS) a încetat producția la uzina de la Topolcany, Slovacia, la finele lunii iulie pentru a se muta în România, informează publicația The Slovack Spectator.

sCABLAJE-SEWS

Conform Agerpres.ro ,Mutarea în România este motivată de costurile mai mici, a anunțat directorul SEWS Slovakia, Mike Lawson, referindu-se la eforturile companiei de a ține costurile sub control și a rămâne astfel competitivă. Până la finele lunii iulie cea mai mare parte a celor 461 de angajați și-au pierdut locurile de muncă.

În pofida deciziei de a muta producția în România, compania a hotărât să cumpere terenul de sub uzina sa de la Topolcany. ‘Acest lucru este prevăzut în contractul din 1997 care a aprobat închirierea terenului public și vânzarea sa ulterioară dacă compania cere acest lucru iar acest lucru s-a și întâmplat’, a declarat primarul din Topolcany, Peter Balá?, pentru cotidianul Hospodárske Noviny.

În România, Sumitomo Electric Wiring System (SEWS) și-a început investițiile în anul 2000, odată cu construcția fabricii de cablaje de la Deva, Hunedoara. Ulterior, compania a construit o altă fabrică la Orăștie și mai apoi la Alba-Iulia.

 

[slideshow_deploy id=’19659′]