PROGRAMUL SERBĂRILOR NAȚIONALE ”ȚEBEA 2015”

   Duminică, 13 septembrie 2015, în judeţul Hunedoara se desfăşoară manifestarea cultural-artistică «Serbările Naţionale Ţebea 2015», dedicată împlinirii  a 143 de ani de la trecerea în nefiinţă a marelui patriot român Avram Iancu, eveniment la care se aşteptă sosirea unui număr mare de participanţi, printre care şi personalităţi ale vieţii publice. Vă invităm să participaţi la acest eveniment dedicat Crăișorului Munților.

tebea3

Ceremonialul public va avea loc la Complexul Istoric din localitatea Ţebea, comuna Baia de Criş, judeţul Hunedoara, după următorul program:

  • ora 10.30 – 11.30 – Slujba religioasă de pomenire, ceremonia depunerii de coroane (coroanele trebuie să aibă panglica (lenta) tricoloră, banda stângă cu mesajul: „Omagiu Eroilor României”, banda dreaptă cu numele instituţiei care depune coroana. Fiecare coroană va fi însoţită de o delegaţie formată din maxim 3 persoane. În cazul partidelor politice, instituţiilor publice locale, primăriilor, asociaţiilor, etc. coroanele sunt transportate până la locul depunerii de către 2 din cei 3 însoţitori.
  • ora 11.30-12.00 – Evocare istorică, mesajele autorităţilor, defilarea gărzii de onoare.

tebea1Manifestările vor continua cu un spectacol folcloric susţinut de formaţii şi interpreţi de muzică populară.

Pentru buna desfăşurare a manifestării organizatorii au stabilit că accesul publicului, în data de 13 septembrie, pe platoul destinat ceremonialului se va realiza doar pe poarta nr. 2 (situată în imediata apropiere a căminului cultural). Totodată, în acest spaţiu se interzice accesul cu drapele sau însemne ale partidelor politice. În timpul ceremonialului public, se recomandă un comportament decent, zgomotele puternice (imnuri, lozinci) afectând caracterul comemorativ al manifestării.

De asemenea, duminică, traficul rutier se va închide pe DN 76 km 38+500 – 38+600, în intervalele orare 10:15-10:30 şi 11:45-12:00. Închiderea circulaţiei este necesară pentru formarea gărzii de onoare, prezentarea onorului militar şi defilarea gărzii de onoare, iar situaţia din teren nu permite devierea circulaţiei pe rute ocolitoare.

Structurile MAI vor asigura ordinea publică pe timpul şi premergător acestei manifestări, în perioada 12-13 septembrie 2015, urmărind prevenirea şi combaterea oricăror fapte antisociale.  În acest sens, recomandăm participanţilor să respecte sugestiile regulile prevăzute în regulament şi indicațiile  organizatorilor, să respecte normele de convieţuire socială, iar în situaţia în care observă săvârşirea unei fapte ilegale, să se adreseze jandarmilor din dispozitivul de ordine publică.

 

[slideshow_deploy id=’20328′]