JUDEȚUL HUNEDOARA ÎNCEPE ACCESAREA DE FONDURI EUROPENE PE POR 2014-2020

    Monitorizare a Programului Operațional Regional (CMPOR) 2014-2020. La această întâlnire a participat, în calitate de membru titular, și președintele Consiliului Județean Hunedoara și președinte al CDR Vest, Adrian Nicolae David. Au fost prezenți, de asemenea, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Sevil Shhaideh, Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, precum și ceilalți membri titulari ai CMPOR.
adrian-david-noul-presedinte-al-cj-hunedoara-465x390
CMPOR 2014-2020 este alcătuit din reprezentanții ministerelor în cadrul cărora s-au constituit Autoritățile de Management pentru Programele Operaționale, reprezentanți ai Consiliilor pentru Dezvoltare Regională (CDR), precum și partenerilor socio-economici din mediul de afaceri, mediul academic, sindicate sau societatea civilă de la nivelul regiunii, nominalizați de CDR. În CMPOR din partea Regiunii Vest, membrii titulari sunt Adrian Nicolae David, președintele CDR Vest și președinte al Consiliului Județean Hunedoara și Dorin Stanca, reprezentant al mediului de afaceri din Arad.
În cadrul ședinței s-au prezentat programele de finanțare și repartizarea alocărilor financiare orientative, la nivel regional.
Bugetul total al POR 2014 – 2020 este de 8,25 miliarde de euro – cu o creștere de aproximativ 3,5 miliarde de euro față de POR 2007 – 2013.  Regiunii VEST îi revine un procent de 11,77% din fonduri, ceea ce reprezintă aprox. 720 de milioane de euro.
”Informațiile prezentate la această reuniune au fost foarte pertinente și pot să afirm că începând cu această toamnă, județul Hunedoara va putea accesa primele fonduri din acest nou exercițiu financiar 2014-2020. Sunt convins că ne vom situa din nou pe unul din primele locuri la nivel de regiune, ținând cont de faptul că specialiștii noștri au o experiență bogată în domeniu”, a declarat Adrian David, președintele C.J. Hunedoara.
[slideshow_deploy id=’19869′]