Zilele Oraşului Petrila aprobate printr-un proiect incomplet/ Cine cântă şi pe ce sume, o necunoscută chiar şi pentru edili!

 

În Valea Jiului se sună stingerea, dar primarii se întrec parcă în paranghelii organizate din bani publici. Cum nu ştim ce aduce ziua de mâine e momentul să chefuim astăzi, pare să fie cel mai nou motto al edililor. După Uricani şi Aninoasa, acuma venit rândul Petrilei, unde Consiliul Local a  aprobat, printr-un proiect controversat, alocarea a nu mai puţin de 60.000 de lei pentru Zilele Oraşului Petrila.

petrila-2613Zilele Petrilei se desfăşoară în perioada 18 – 20 septembrie şi pentru organizarea acestui eveniment s-au alocat 60.000 de lei de la bugetul local printr-o hotărâre de Consiliu Local. Un proiect incomplet, după cum au sesizat 4 dintre aleşii locali care s-au abţinut de la vot. Este vorba despre consilierii locali Doiniţa Bălănesc, Ioan Temneanu, Doru Boantă şi Doru Ghiura. S-au abţinut nu pentru că nu ar fi fost de acord cu organizarea acestei manifestări, dar nu au aflat nici măcar care sunt acei “artişti consacraţi” care vor evolua pe scena amplasată cu această ocazie şi nici un deviz detaliat, aşa cum ar fi normal. Aleşii locali vroiau să ştie doar pe ce se duc banii urbei, mai ales că viitorul nu sună deloc bine, ca să parafrazăm o cunoscută reclamă. Primarul oraşului Petrila, Ilie Păducel a vrut să scape uşor şi a precizat că, imediat după eveniment, la următoarea şedinţă de consiliu, să fie pus la dispoziţia consilierilor un deviz cu cheltuielile făcute. De ce după şi nu înainte, aşa încât să poată fi făcute, eventual, şi analize comparative cu alte evenimente similare sau cu alte oferte, de exemplu, greu de precizat. „De ce la noi, în fiecare an, aflăm după eveniment şi nu înainte, cum se întâmplă la Petroşani şi la alte primării?” a întrebat consilierul liberal Doiniţa Bălănesc. Şi, la fel, colegii acesteia care s-au abţinut de la vot au fost de aceeaşi părere, dar atâta timp cât în CL Petrila există o majoritate formată în jurul PSD nimic nu a mai contat, iar proiectul a trecut. Ar mai trebui, poate, menţionat că edilii au vrut să se scuze, probabil, într-un fel când au spus că la Uricani, acolo unde a fost invitat manelistul Florin Salam, costurile au fost mult mai mari.

Concluzia e tristă: pe cadavrul mineritului primarii par să se bată în paranghelii organizate cu bani de la bugetul local! Pâine şi circ!

 

[slideshow_deploy id=’17452′]