Alarmant! Valea Jiului este închisă complet!

Drumarii s-au apucat de lucru pe toate arterele de circulaţie care leagă Valea Jiului de sudul ţării. Au fost impuse restricţii de circulaţie fără să se ţină cont de faptul că asta înseamnă izolarea Văii Jiului.

def

Pe vremuri, în timpul mineriadelor, autorităţile centrale se chinuiau să închidă toate căile de acces pe care minerii puteau ajunge în Capitală să răastoarne Guvernul, aşa cum ameninţau. Defileul a fost chiar şi dinamitat, lucru resimţit şi în zilele noastre, când bucăţi de stâncă se prăbuşesc de pe versanţi pe carosabil. Deegeaba, însă, pentru că ortacii plecaţi încolonaţi tot au înaintat. Paradoxal, ce nu au reuşit atunci guvernanţii, reuşesc acum reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale: să izoleze Valea Jiului. De marţi, au intrat în vigoare restricţiile de circulaţie pe DN 66, Defileul Jiului, pentru ca firma care execută lucrările de reabilitare să poată aduce utilajele grele. Grav este că şi calea alternativă de acces cel mai ades uzitată, respective DN 7A este blocată tot din cauza lucrărilor la carosabil.

CNADNR anunţă că, până în data de 15 noiembrie, pe DN 7A, pe sectorul cuprins între km 90+000 – 101+000 (intersecţie cu DN 67C  – Jieţ), traficul auto este restricţionat în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08:00 – 12:00 si 14:00 – 18:00 . Circulaţia se defsăşoară în condiţii normale doar în zilele de sâmbătă şi duminică.

De marţi au intrat în vigoare restricţiile de circulaţie pe Defileul Jiului, închis complet de la ora 9.00 dimineaţa şi până la 6.00 seara. Pot trece în acest interval orar doar autovehiculele  destinate transportului public de persoane (microbuze, autobuze), autorizate în acest sens, ceel cu regim prioritar, menţionate în OUG 195/2002, art. 32, alin. 2, litera a şi b, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau misiuni care au caracter de urgenţă. Sâmbăta, restricţiile sunt menţinute, însă doar până la 4 după-amiaza, cu excepția autovehiculelor menţionate. În ziua de duminică, circulaţia rutieră se va desfăşura în condiţii normale. Dacă vor să ajungî la destinaţie şi nu vor să aştepte deschiderea acestei căi de acces, şoferii trebuie să ocolească sute de kilometri.

[slideshow_deploy id=’17636′]