Întâlnire oficială pentru apa populaţiei/ Barajul de la Valea de Peşti va fi golit doar după realizarea staţiei de pompare de pe Jiul de Vest

Populaţia Văii Jiului nu trebuie să fie în niciun fel afectată de lucrările care se vor executa la barajul Valea de Peşti. Aşa că, golirea completă a barajului va  fi făcută după finalizarea lucrărilor la staţia de pompare de pe Jiul de Vest.

baraj3

Prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu, directorul ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram, şi șeful Sistemului Hidrotehnic Petroşani, Sorin Corici, s-au întâlnit marţi chiar la barajul Valea de Pesti pentru a analiza situația creată de lucrările ce vor urma sa se realizeze aici. “Cu această ocazie, am văzut și stadiul lucrărilor la stația de pompare, care este alternativa pentru a avea apa la debitul necesar alimentarii Văii Jiului. Cred că, în maximum două săptămâni, vor fi finalizate aceste lucrări, iar barajul poate să fie golit. Peste două săptămâni ne vom întâlni din nou şi vom analiza situaţia”, a declarat Costel Avram, directorul ApaServ Valea Jiului SA.

baraj

Barajul de la Valea de Peşti, principala sursă de alimentare cu apă a localităţilor din vestul Văii Jiului, intră în reparaţii, iar acumularea trebuie golită aşa încât proiectul, executat de Hidroconstrucţia, să poată fi executat.  “Domnul prefect a dorit să vadă graficul lucrărilor şi dacă avem alternativă la alimentarea cu apă a staţiei de tratare. În urma discuţiilor, am lămurit unele aspecte şi s-a stabilit să începem golirea barajului de la 1 octombrie, când ar fi gata şi staţia de pompare. Lucrările vor dura până în data de 15 martie, când vom începe umplerea barajului. Consider că în trei luni vom putea să umplem din nou lacul. Urmează să ne întâlnim din nou pe data de 1 octombrie”, a declarat şi Sorin Corici, directorul Sistemului Hidrotehnic Petroşani.

baraj1

De precizat că, din 1973, de când a fost dat în folosinţă, barajul nu a fost golit niciodatã. Proiectul ce stă să fie implementat vizează schimbarea vanelor, operaţiune absolut necesară, iar cei care au trebuit să se reorienteze sunt reprezentanţii furnizorului de servicii de apă şi canalizare. Aşa că, se va merge pe staţia de captare de la Lazărul, dar s-a demarat totodată şi o investiţie de urgenţă prin care apa să fie luată direct din Jiul de Vest prin pompare.

baraj2

baraj4 (1)

[slideshow_deploy id=’20328′]