Autobuzele circulă liber pe Defileul Jiului

Cei care vor să circule cu mijloacele de transport în comun trebuie să ştie că traficul autobuzelor nu este afectat de restricţiile de circulaţie impuse pe Defileul Jiului.

image029

Atât autocarele celor de la Normandia, cât şi cele de la Viitorul, cele două firme din sudul ţării care fac curse regulate în ţară tranzitând municipiul Petroşani, circulă fără probleme pe Defileul Jiului. Programul normal este este puţin întârziat doar de semafoarele amplasate pe această porţiune din DN66, însă sunt păstrate în grafic toate cursele programate în mod normal, care îşi păstrează rutele. „Circulaţia mijloacelor de transport în comun nu este afectată de restricţiile de circulaţie de pe Defileul Jiului”, ne-a declarat reprezentantul unei companii de transport.

Reamintim că, din data de 15 septembrie, pe Defileul Jiului au fost impuse din nou restricţii de circulaţie, care vor fi menţinute până în data de 30 noiembrie. Astel, în fiecare zi de luni până vineri, în intervalul orar 09.00– 18.00 cu excepția autovehiculelor  destinate transportului public de persoane (microbuze, autobuze), autorizate în acest sens, autovehiculelor cu regim prioritar, menţionate în OUG 195/2002, art. 32, alin. 2, litera a şi b, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau misiuni care au caracter de urgenţă, al căror acces va fi asigurat inclusiv în perioadele precizate. Sâmbăta, restricţiile sunt menţinute, însă doar în intervalul orar 09.00 – 16.00, cu excepția autovehiculelor menţionate. În ziua de duminică, circulaţia rutieră se va desfăşura în condiţii normale.

[slideshow_deploy id=’17450′]