Bianca Răzor și Florentina Marincu nominalizate la categoria „Stele în devenire”

Sportivele române Bianca Răzor și Florentina Marincu, ambele campioane europene, de tineret la 400 m și, respectiv, de junioare în proba de triplusalt, au fost nominalizate de Asociația europeană de atletism (EAA) la categoria „Stele în devenire”, pentru cei mai buni tineri atleți ai anului 2015.

imageResize

 

În prezentarea făcută stelistei Bianca Răzor, European Athletics scrie: „Fosta campioană europeană de junioare, acum în vârstă de 21 de ani, a cucerit într-o manieră impresionantă titlul european la Under 23, iar timpul realizat de ea în seriile Campionatelor Mondiale IAAF este cel mai rapid înregistrat de vreo sportivă europeană sub 23 de ani în ultimii 5 ani”.

La rândul ei, Florentina Marincu, de la Cetate Deva, este prezentată astfel de forul atletic continental: „Florentina Marincu (România), în vârstă de doar 19 ani, a cucerit medalia de bronz la săritura în lungime în cadrul Campionatelor Europene de seniori indoor, cu recordul personal de 6,79 m și și-a apărat titlul european de junioare. Ea a fost cea mai bună săritoare în lungime junioară din Europa în 2015 și a mai câștigat și o medalie de bronz la triplusalt, la Eskilstuna”.

Celelalte sportive tinere nominalizate pentru acest trofeu în 2015 sunt: Christin Hussong (Germania), campioană europeană de tineret la suliță, Dina Asher-Smith (Marea Britanie), locul 2 la Campionatele Europene indoor la 60 m, cea mai rapidă alergătoare U23 din Europa pe 100 m și 200 m, cu 10″99/100 și, respectiv, 22″07/100, Emel Dereli, campioană europeană de junioare la greutate, cu 18,40 m, cu victorii la CE pe echipe și la Balcaniadă, Klavdia Afanasieva (Rusia), campioană europeană de marș și la junioare pe 10.000 m, Liudmila Olianovska (Ucraina), medaliată cu bronz la 20 km marș la Mondiale, Noemi Zbaeren (Elveția), fostă campioană europeană de juniori pe 100 m garduri, locul 6 anul acesta în finala CM de seniori de la Beijing.

Alegerea laureatei se va face în urma votului suporterilor pe paginile de Facebook și Twitter, scrutinul încheindu-se luni, 28 septembrie, la prânz (ora Europei Centrale). De asemenea, pot fi votați cel mai bun atlet și atletă europeană a anului, precum și atletul-speranță pentru 2015 (ca și în cazul sportivelor, cu Răzor și Marincu printre protagoniste), selecția propunerilor fiind făcută de un colectiv de specialiști.

[slideshow_deploy id=’13835′]

agerpres.ro

Foto : agerpres.ro