Liderul UDMR vede în criza refugiaților un faliment al diplomației europene

kelemen hunorPrezenta la Petroșani cu ocazia deschiderii Zilelor Culturii Maghiare în Valea Jiului, președintele UDMR Kelemen Hunor apreciază că, în ceea ce privește schimbul de replici între diplomațiile europene pe subiectul crizei refugiaților, Europa demonstrează că s-a ajuns la un faliment al diplomației. ”Și acest subiect, așa cum este în general dezbaterea pe tema refugiaților, arată practic că, din punct de vedere diplomatic, Europa trece printr-o experiență dramatică. Practic, asistăm la un faliment al diplomației europene. Toată lumea se ceartă cu toată lumea, fiecare stat aruncă vina în ograda altuia, uitând că până la urmă, problema refugiaților este o problemă comună a întregii Europe, care necesită o acțiune comună, dar rațională a tuturor diplomațiilor europene”, apreciază liderul UDMR, Kelemen Hunor.

În ceea ce privește subiectul politic nr. 1 din România, respectiv depunerea de către PNL a unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Ponta, liderul UDMR a declarat că deocamdată nu a fost consultat de PNL pe un astfel de subiect, liderii Opoziției parlamentare anunțându-l doar că vor face un astfel de demers în Parlament. ”Sigur că după ce colegii de la PNL vor depune această moțiune vom avea și întâlniri, să vedem ce planuri au dumnealor. Vom analiza eventutalele propuneri în partid și abia apoi vom vedea care este poziția UDMR față de acest subiect”, spune Kelemen Hunor.

În ceea ce privește situația în care se află acum Guvernul României, condus de un premier care este trimis în judecată pentru fapte de corupție, liderul UDMR a declarat la Petroșani că problema trebuie privită din două perspective: ”Pe de o parte, este vorba despre o situație fără precedent, extrem de delicată în fața căreia premierul trebuie să se gândească mai întâi la implicațiile majore ale situației în care se află și abia apoi la partidul său și la propria persoană. Pe de altă parte, și în cazul premierului, treuie să funcționeze până la pronunțarea unei decizii definitive a insanței de judecată, prezomția de nevinovăție”, este de părere Kelemen Hunor.

[slideshow_deploy id=’19869′]