Ministrul Sănătăţii, chemat să intervină în privinţa focarului de hepatită din Vulcan

Ministerul Sănătăţii este solicitat să acorde sprijin în privinţa focaruluui de hepatită din Vulcan . Deputatul PNL Carmen Hărău este cea care a semnalat problema, după ce şi în luna august – când s-a semnalat primul focar de hepatită – a avut o intrevenţie similară.

12033789_1086079011411782_2043439036_n

“După ce în lunile iulie şi august s-au înregistrat, în cartierul Dallas din Vulcan, 38 de cazuri de hepatită, situaţia părea a se fi rezolvat. Din păcate,doar pentru câteva săptămâni, Se manifestă, din nou, o recrudescenţă a epidemiei în Vulcan, 18 noi cazuri, care depăşesc din nou capacitatea de spitalizare a Spitalului Orăşenesc”, precizează deputatul Carmen Hărău, într-o interpelare adresată ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Parlamentarul îi solicită acestuia să-i comunice măsurile întreprinse, mai ales în ceea ce priveşte vaccinarea populaţiei, dar şi precizări în legatură cu estimările privind evoluţia bolii.

Reamintim că la începutul acestei săptămâni 18 persoane au fost internate la Secţia de Boli  Infecţioase a Spitalului Municipal Vulcan, iar alte patru cazuri au fost tansferate la Deva, din cauză că la Vulcan nu mai sunt locuri. Acesta este cel de-al doilea val de hepatită, după ce la finele lunii iulie şi începutul lunii august tot în Vulcan au mai fost înregistrate alte 32 de cazuri, cele mai multe, la fel ca şi acum, la pacienţi care provin din cartierul Dallas. Apariţia unui nou focar de hepatită vine în condiţiile în care s-au făcut dezinfecţii amănunţite atât pe casa scărilor, cât şi în locuinţe, s-a deschis baia comunală unde oamenii din acest cartier – unul dintre cele mai sărace din Valea Jiului – se pot spăla în condiţii mai multe deît decente, iar primăria a venit în sprijinul lor chiar şi haine curate. De asemenea, pentru a stopa focarul de infecţie,  la începutul anului şcolar medicii de familie, dar şi medici şi asistente de la Spitalul Municipal Vulcan au fost la şcolile din Vulcan, unde a avut loc o campanie de vaccinări, iar campania i-a vizat chiar şi pe adulţi. Medicii spun că efectv nu ştiu cum să mai lupte împotrva acestei boli şi sunt de părere că numărul cazurilor va scădea pe mpsură ce populaţia va fi vaccinată.

 

[slideshow_deploy id=’17448′]