Pentru că “s-au aliat” cu primarul Viorel Arion, doi consilieri locali UNPR din Hunedoara vor fi excluşi din partid

După ce au votat pentru proiectul de transformare a Bulevardului Corvin, pe tronsonul Parcul Copiilor – Casa de Cultură, în centru pietonal, doi consilieri locali ai UNPR din municipiul Hunedoara sunt la un pas să fie excluşi din partid.

3e57d354433364e5f470757875a967fb

Motivarea conducerii UNPR Hunedoara a fost că cei doi aleşi, Robert Muzsic şi Alexandru Mărginean, au votat împotriva intereselor hunedorenilor. „Organizația Județeană a UNPR – Hunedoara luând act de faptul că domnii consilieri locali Robert Muzsic și Alexandru Mărginean au votat împotriva intereselor hunedorenilor, a luat decizia de excludere a celor doi”, a anunţat conducerea UNPR Hunedoara. Preşedintele partidului, senatorul Haralambie Vochiţoiu, a nuanţat şi a declarat că, înainte de şedinţa de Consiliu Local în care proiectul a  fost votat, au fost purtate discuţii în grupul PSD – UNPR, dar şi cu cetăţenii care se opun acestui proiect şi s-a luat decizia să se voteze împotrivă. “În urma discuţiilor, decizia a fost să mergem împreună la vot, PSD şi UNPR, în favoarea cetăţenilor. Doi dintre consilierii noştri, însă, s-au desprins de grup şi au votat în favoarea acestui proiect. În condiţiile date, din păcate, am luat această decizie de excludere a lor”, a declarat Haralambie Vochiţoiu, care spune că toţi avem interese personale, dar acestea nu trebuie să primeze intereselor naţionale sau locale. Decizia de excludere a celor doi consilieri nu a fost, încă, pusă în practică pentru că, spune liderul UNPR Hunedoara, “există o procedură statutară, care va fi respectată ad-literam”.

Întreg scandalul a  pornit de la intenţia municipalităţii din Hunedoara de transformare a Bulevardului Corvin, pe tronsonul Parcul Copiilor – Casa de Cultură, în centru pietonal. O bună parte din zonele verzi din spatele blocurilor ar fi urmat să dispară, lucru care i-a nemulţumit profound pe localnici, care au protestat. Sub presiunea oamenilor, în şedinţa CL Hunedoara a fost aprobat şi amendamentul că proiectul va suferi modificări, prin renunţarea la construirea unei alei în spatele blocurilor de pe Bulevardul Corvin, în zona Pieţei Florilor, exact aspectul care a stârnit iritarea localnicilor din zonă. Viceprimarul Dan Bobouţanu a precizat clar, în timpul şedinţei, că un astfel de proiect nu trebuie să ducă la afectarea zonelor verzi din spatele blocurilor de pe Bulevardul Corvin şi a confortului localnicilor şi a subliniat că. „Este mult mai avantajos să accesăm fonduri europene pentru un astfel de proiect”. Potrivit datelor oficiale, la sediul Primăriei Huendoara au fost înregistrate sesizări şi comentarii privind realizarea acestui proiect, după cum urmează: un număr de 72 de cetăţeni s-au declarat total împotriva desfiinţării zonelor verzi din spatele blocurilor O5 şi 95 din b-dul Corvin şi blocul 38 şi 2 din aleea Topitorului. De asemenea au înaintat un punct de vedere prin care sunt de acord cu realizarea proiectului fără a afecta zonele verzi şi copacii din spatele blocurilor. Un alt grup, însumând 218 semnături, s-a declarat total împotriva acestui proiect pe motiv că prin construirea de drumuri şi parcări vor fi afectate suprafeţe mari de zonă verde, precum şi foarte mulţi copaci

În ciuda discuţiilor şi a opoziţiei oamenilor, unii prezenţi chiar în sală,  proiectul a trecut la limită, cu 11 voturi pentru, 6 împotrivă şi o abţinere. Investiţia a fost calculată la 57 milioane lei, finanţată din bugetul bugetul local.

[slideshow_deploy id=’13835′]



« (Știre anterioară)