SITUL INDUSTRIAL HUNEDOARA, FINALIZAT PÂNĂ ÎN DECEMBRIE

Se lucrează intens la reabilitarea sitului industrial Hunedoara pentru a fi gata până la începutul lunii decembrie. Lucrarile au presupus reabilitarea ecologică şi valorificarea economică a unei suprafeţe poluate de 20 ha, ce a aparținut fostului Combinat Siderurgic Hunedoara.

sit-industrial-hunedoara-599x351

Totodată,a fost creată o pârghie, care să răspundă tuturor nevoilor pieţei, capabile să aducă prosperitate oraşului Hunedoara. Asta după ce situl va fi pregătit pentru valorificarea potentialului economic, a patrimoniului cultural si turistic al zonei.

Primarul orașului Hunedoara, Viorel Arion, a declarat că lucrarea va fi finalizată până pe 4 decembrie 2015 și că va cuprinde 49 de parcele care vor fi date investitorilor cu titlu gratuit pe timp de 5 ani. Și spațiile din centrul de afaceri vor fi cedate cu titlu gratuit tot pentru o perioadă de 5 ani de zile. Clădirea de birouri are trei etaje și este construită la standarde europene.

Obiectivul general al proiectului îl constituie creşterea calităţii vieţii populaţiei prin dezvoltarea unor noi activităţi economice în zonă şi reducerea poluării istorice prin ecologizarea fostei zone industriale.

[slideshow_deploy id=’17636′]

 



« (Știre anterioară)