CAZURI DE SCABIE ÎN MUNICIPIUL PETROȘANI

Cazuri de scabie în municipiul Petroșani. O familie care locuiește în zona Peșterii Bolii și care trăiește de pe o zi pe alta din cerșit a fost dignosticată cu această boală. Din fericire este singurul caz din acest an.

timthumb

Din păcate chiar și în anul 2015, comunitatea se confruntă cu tot mai multe cazuri de genul acesta. Dacă în urmă cu puțin timp au fost descoperite numeroase cazuri de hepatită în Vulcan, acum municipiul Petroșani are cazuri de scabie. Reprezentanții Serviciului Public de Asistență Socială au fost în această dimineață la domiciliul familiei.

Chiar în dimineața aceasta reprezentanții SPLAS au fost la domiciliul persoanelor cu aceste probleme. Am trimis chiar și un inspector de la Protecția Copilului. Este vorba despre o familie cu 3 copii din Peștera Bolii. Este foarte multă mizerie în locuința lor, iar copiii sunt neîngrijiți. Am contactat deja medicul lor de familie și vom contacta Direcția de Sănătate Publică pentru a face o dezinsecție acolo.a declarat șefa SPLAS, Cristina Mraz.

Șefa Splas, Cristina Mraz, a mai spus că familiei i s-a oferit ocazia de a locui undeva la țară în Moldova. Acolo beneficiau atât de cazare cât și hrană zilnică, însă pentru asta bărbatul trebuia să aibă grijă de animale. Și cum este mai ușor să cerșești într-un oraș decât să lucrezi într-un sat și desigur este mai avantajos din punct de vedere financiar să cerșești decât să lucrezi, bărbatul a refuzat categoric oferta Serviciului Public Local de Asistență Socială.

Din fericire sunt singurele cazuri de scabie înregistrate în acest an.

[slideshow_deploy id=’22083′]

Foto arhiva