“FRIGIDERUL COMUNITAR”, O INIȚIATIVĂ CARE AR PUTEA FI ADOPTATĂ ȘI LA PETROȘANI

La începutul acestei luni, în București a fost amplasat un “frigider comunitar”, cu scopul de a-i ajuta pe oamenii nevoiași, pentru care mâncarea este un lux. Astfel, oricine poate pune mâncare în frigider și oricine poate lua.

Frigider-comunitar

Inițiativa aparține Direcției Generale de Asistență Socială a municipiului București, iar în curând și alte frigidere comunitare vor fi instalate în toate cele șase sectoare ale capitalei.

Șefa Serviciului Public Local pentru Asistență Socială, Cristina Mraz, afirmă că și în municipiul Petroșani inițiativa ar putea avea succes, mai ales în preajma sărbătorilor.

 “Este o idee pe care am putea să o adoptăm și noi. Să vedem…să contactăm și noi ONG-urile să vedem unde ar putea fi amplasat acest frigider.” a declarat șefa SPLAS, Cristina Mraz

 Cristina Mraz spune că petroșenenii răspund mereu acțiunilor de ajutorare a oamenilor necăjiți, în special când au fost organizate campanii de Crăciun și de Paște. Oamenii au demonstrat de-a lungul timpului, că sunt alături de cei cu care soarta a fost mai dură și că din puținul lor pot dărui și altora.

 “S-au mai făcut acțiuni caritabile cum este “Fabrica lui Moș Crăciun”, care s-a desfășurat în fiecare an în ultima perioadă. Oamenii au adus mereu lucruri. Să sperăm că se va realiza și la noi și că va avea și succes.” a adăugat Cristina Mraz.

Dacă această inițiativă ar putea fi adoptată și în Petroșani, trebuie să știți de acum că în “ frigiderul comunitar” nu puteți pune orice aliment.

Nu se pot pun alimente perisabile precum pește crud, carne crudă, mâncare gătită sau ouă. De asemenea, produsele alimentare care se adaugă în frigider trebuie să fie în termen de valabilitate.

 

[slideshow_deploy id=’13836′]