Pentru datorii de aproape 250.000 de lei/ Prima instanţa dă undă verde executării silite a afaceristului Adrian Gărdean

Omul de afaceri Adrian Gărdean, plecat din Petroşani şi stabilit în zona Bucureştiului, poate fi executat silit, potrivit sentinţei pronunţate de instanţa de fond. Iar suma pe care acesta o are de plată la bugetul de stat nu este deloc mică, fiind de aproape 250.000 de lei. De precizat că, la ora actuală, Gărdean este cercetat în cel puţin două dosare penale instrumentate de procurorii anticorupţie.

gardean-660x330

Adrian Gărdean nu a reuşit să scapte de executarea silită dispusă pentru datoriile acumulate de reprezentanţii Serviciului Fiscal al Municipiului Petroşani, structură care aparţine de Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice Hunedoara. Magistraţii de la Judecătoria Petroşani au analizat dosarul şi apoi au respins cererea formulată de omul de afaceri. “Respinge contestaţia la executare formulată și precizată de contestatorul Gărdean Adrian în contradictoriu cu ANAF- DGRFP Timișoara AJFP Hunedoara Serviciul Fiscal Municipal Petroșani împotriva actelor de executare efectuate în baza titlurilor executorii (decizii de calcul accesorii) și a titlurilor executorii și deciziilor de calcul ce au stat la baza emiterii lor, în valoare totală de 247. 864 lei din dosarul execuţional nr.1641030201011/02 02 2010 comunicat contestatorului la data de 01. 04.2015 cu adresa de înfiinţare a popririi nr.1791652/02 02 2015”, se arată în minuta sentinţei. Hotărârea nu este, însă, definitivă, iar marţi Adrian Gărdean a şi atacat-o cu apel.

Adrian Gărdean a încercat să scape de executarea silită, măsură dispusă de Serviciul Fiscal al Municipiului Petroşani asta după ce Finanţele Publice au decis executarea silită din cauza unor sume accesorii, a penalităţilor calculate din cauza întârzierilor la plată de pe vremea în care era înregistrat la Petroşani ca persoană fizică autorizată, potrivit surselor noastre. Procesul a fost deschis la Judecătoria Petroşani în luna aprilie, dar judecata propriu – zisă a început în iunie. După mai multe termene, magistraţii au respins contestaţia acestuia.

Există precedent

Nu este pentru prima dată când Adrian Gărdean se judecă cu Finanţele Publice pentru a scăpa de executarea silită. De exemplu, într-un dosar înregistrat în iunie 2008, magistraţii de la Petroşani au respins, de asemeneam contestaţia la executare, după un process care a durat mai bine de un an. În mai 2009, omul de afaceri a formulat o cerere similară, dar din nou solicitatea i-a fost refuzată, potrivit soluţiei pronunţate în octombie 2009.

DNA l-a adus din nou în atenţia publică

 Aflat într-un con de umbră în ultimii ani, afaceristul Adrian Gărdean a revenit în atenţia publică odată cu Dosarul “Gala Bute”, instrumentat de DNA, în calitate de reprezentant al Termogaz Company Haţeg. Procurorii anticorupţie au comunicat că fraţii Adrian şi Miron Gărdean, au fost puşi sub urmărire penală în Dosarul „Gala Bute”, după ce ar fi beneficiat preferenţial de fonduri pentru realizarea lucrărilor la domeniul schiabil din Straja. DNA arată că Miron Gărdean, acţionar majoritar şi administrator al S.C. Termogaz Company S.A, societate specializată în lucrări de construcţii, este pus sub urmărire penală pentru infracţiunile de cumpărare de influenţă şi instigare la abuz în serviciu, Adrian Gărdean pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă, în timp ce Miron Lupulescu, director general al S.C. Termogaz Company S.A, cu privire la infracţiunile de cumpărare de influenţă, instigare la abuz în serviciu, spălare de bani şi evaziune fiscală. Tot prin prisma Termogaz, Adrian Gărdean a ajuns din nou în atenţia DNA în urma cercetărilor declanşate la Complexul Energetic Hunedoara. Potrivit unor informaţii, vizat este contractul privind “Colectarea şi transportul în depozit a zgurii, cenuşii şi produselor de desulfurare”, în valoare de 69.500.000 de lei, la care se adaugă TVA. Termogaz ar fi primit un avans de peste 8,6 milioane de lei noi, destinat achiziţionării unor echipamente, însă ar fi folosit banii în alte scopuri comerciale, nelegate de obiectul contractului.

[slideshow_deploy id=’19661′]