O NOUĂ CATEGORIE DE BENEFICIARI VA PRIMI ALIMENTE DE LA UNIUNEA EUROPEANĂ

O nouă categorie de beneficiari va primi alimente de la Uniunea Euopeană. Persoanele care nu au un loc de muncă vor primi aceste ajutoare la sfârșitul acestui an. Totuși, există anumite condiții pentru ca toate persoanele fără venituri să primească acele pachete. Aceștia vor primi alimente de la Uniunea Europeană, însă doar dacă se vor înscrie în evidențele Agenției pentru Ocupara Forței de Muncă.

alimente

 “Categoriile de beneficiari ale alimentelor de la UE se mențin aceleași. Numai că a apărut o nouă categorie a persoanelor fără venituri. O persoană care se încadrează în această categorie, trebuie să fie aptă de muncă și să fie înscrisă în evidența Agenției Locale de Ocupare a Forței de Muncă. Deci dacă este apt e muncă și nu are niciun venit, noi îl trimitem la ALOFM, de unde va lua o adeverință care atestă că sunt în evidență pentru căutarea unui loc de muncă.” a declarat șefa SPLAS, Cristina Mraz

Totuși, inspectorii de la Asistență Socială trebuie să identifice în vreun fel, câți dintre beneficiarii înscriși pentru a primi alimente, lucrează fără carte de muncă.

 “Aici va fi mai greu pentru ca veniturile obținute fără carte de munca nu pot fi monitorizate. Va trebui să facem și anchete sociale pe ici, pe colo.” a adăugat Cristina Mraz

În acest moment, o statistică provizorie arată că anul acesta 4.000 de oameni vor primi alimente de la Uniunea Europeană, însă dacă nu toți beneficiarii se vor prezenta să-și ridice pachetele, acestea se vor redistribui, pentru ca fiecare să aibă bucate pe masa e Crăciun.

Alimentele se vor da în fiecare zi doar unei anumite categorii de beneficiari, astfel că înainte de distribuirea acestora cei interesați pot afla când să meargă pentru a ridica pachetele.

[slideshow_deploy id=’22083′]