Statul pregăteşte vânzarea minelor

Nu sunt profitabile pentru că nu s-au făcut investiţii, dar sunt oferite investitorilor. Este vorba de unităţile miniere care au fost sau vor fi închise şi sunt oferite potenţialilor investitori. Reprezentanţii Ministerului Economiei susţin că prin tehnologiile actuale mineritul poate deveni rentabil. 

blogmedia-1400271565-8772

“În ansambul său, măsura de redeschidere a unor mine cu activiatea sistată prin hotătâri ale Guvernului descarcă parţial sau total statul român de cheltuieli pentru ecologizare cu posibil impact transfrontalier, cheltuieli cu protecţia mediului ce au ca scop final redarea unor mari suprafeţe de teren în circuitul economic şi tot ceea ce înseamnă regenerarea socio-economică a comunităţilor învecinate, reintegrarea peisagistică a zonelor şi refacerea bio-diversităţii”, se arată în documentele Ministerului Economiei.

În tot acest timp în care se doreşte redeschiderea minelor, cele din Valea Jiului, indiferent că e vorba de cele viabile sau neviabile se închid rând pe rând. Certitudinea este că trei unităţi din cadrul SNÎMVJ se vor închide până în 2018.

[slideshow_deploy id=’22083′]