Impozit mai mare de cinci ori și amenzi amenzi pentru proprietarii clădirilor aflate în paragină

Autorităţile din Deva vor aplica un impozit mai mare de cinci ori şi-i vor sancţiona cu amenzi pe proprietarii clădirilor aflate în paragină, autorităţile locale având deja identificate mai multe imobile cu probleme, unele chiar cu risc major pentru populaţie, a declarat marţi, primarul municipiului, Petru Mărginean, citat de AGERPRES.

Cetatea-Deva-Galerie-foto--1308668939-1.767317-[640x480]

‘Vom aplica amenzi, dar şi impozite mai mari, după prevederile din noul Cod Fiscal’, a spus Mărginean, într-o conferinţă de presă convocată la sediul Primăriei Deva.

Potrivit acestuia, proprietarii mai multor clădiri au fost notificaţi de Primărie pentru a interveni şi executa lucrările de reparaţii necesare la faţade, între acestea numărându-se gara din Deva şi un imobil neterminat din anul 1995, ce ar fi urmat să completeze spaţiile de învăţământ ale Liceului de Artă din oraş. De asemenea, o clădire ce aparţine de ASE Bucureşti, situată vis-a-vis de Primărie, se deteriorează pentru că nu mai este utilizată de nimeni.

‘Ne dorim ca imaginea oraşului să fie una curată. Clădirile trebuie să fie aduse la un standard civilizat. Toţi proprietarii spaţiilor cu probleme au fost notificaţi să-şi aducă imobilele la un stadiu rezonabil şi să facă curat’, a spus, la rândul său, arhitectul şef al municipiului Deva, Angela Kalauz.

În ceea ce priveşte clădirea gării, arhitectul şef a menţionat că spaţiul riscă să intre într-un proces de degradare rapidă, în condiţiile în care imobilul este, în mare parte, nefuncţional şi singurele reparaţii făcute de compania de căi ferate au fost la unele scări de acces.

Autorităţile au realizat un inventar al clădirilor situate în centrul vechi al oraşului, fiind pregătite să intervină cu lucrări de reparaţii acolo unde se impune, costurile urmând să fie suportate apoi de către proprietarii imobilelor în cauză.

Noul Cod Fiscal permite autorităţilor să stabilească impozite de cinci ori mai mari în cazul clădirilor părăsite.

[slideshow_deploy id=’20328′]

Sursa:https://www.voceatransilvaniei.ro/