Ziua Mondială a Alimentaţiei, marcată la Petroşani  

 

Pentru a încuraja oamenii să se implice în combaterea foametei, tinerii social –democraţi din Petroşani, sprijiniţi şi de câţiva “seniori” au demarat o campanie în acest sens.

 fructe1

O parte a membrilor TSD Petroşani şi “seniorii” veniţi în ajutor, au împărţit, vineri, fructe proaspete localnicilor in Petroşani pentru a  marca Ziua Mondială a Alimentaţiei.

“Scopul nostru este de a sensibilita opinia publica asupra acestui fenomen, prin implicare, prin diverse actiuni. Aceasta zi este aniversata în peste 150 de tari iar noi tineretul social – democrat din Petroşani, vrem să fim alături, să-i ajutam pe cei nevoiaşi, pe cei care trec prin perioade grele ale vieţii”, au declarat organizatorii.

fructe5

Ziua Mondială a Alimentației, marcată la 16 octombrie, este menită să crească gradul de conștientizare asupra provocărilor întâmpinate de eforturile de combatere a foametei la nivel global și pentru a încuraja oamenii să se implice în lupta împotriva acestui fenomen.

Tema anului 2015 este „Protecție socială și agricultură: Întreruperea ciclului sărăciei din mediul rural”. Organizaţii şi oficialităţi din întreaga lume avertizează astăzi, de Ziua Mondială a Alimentaţiei, că trebuie luate urgent măsuri pentru a nu risipi resursele de hrană.

[slideshow_deploy id=’20328′]