EXPLOZIV! S-a grăbit ca fata mare la măritat. Vochiţoiu nu putea să îi excludă pe cei doi consilieri de la Hunedoara!

Preşedintele interimar al UNPR Hunedoara, Haralambie Vochiţoiu, nu avea nicio putere să îi excludă din Consiliul Local Hunedoara sau chiar din partid pe consilierii locali Robert Muzsic şi Alexandru Mărginean, chiar dacă aceştia “au fluierat în biserică”. Fuziunea prin absobţie dintre PPDD şi UNPR nu a fost încă finalizată în instanţă, care trebuie să analizeze contestaţiile depuse, aşa că ambii au deocamdată calitatea de consilieri PPDD!
pizap.com14450117638411

Biroul judeţean al UNPR s-a întrunit pentru a analiza situaţia celor doi consilieri locali de la Hunedoara care au votat alătur de primar proiectul privind realizarea centrului pietonal din municipiul Hunedoara. Propunerea a venit chiar de la preşedintele (interimar) al UNPR Hunedoara, senatorul Haralambie Vochiţoiu, care s-a sesizat imediat după şedinţa CL în care s-a votat proiectul, iar decizia de excludere a celor doi din partid şi din CL Hunedoara ar fi fost unanimă. Vineri, însă, lucrurile au căpătat o nouă turnură, după ce PPDD a trimis celor de la UNPR o adresă prin care îi atenţionează că, de fapt, procesul de fuziune nu s-a finalizat în instanţă, care trebuie să analizeze contestaţiile depuse, aşa că excluderea celor doi este imposibiă! “Într-adevăr, aşa este. În instanţă, procesura se poate finalize cu <<DA>> sau <NU>>. Poate vreuna din contestaţii va fi admisă şi atunci fuziunea nu se poate produce. Nouă ni s-a transmis că suntem membri PPDD şi nu putem fi excluşi nici din Consiliul Local şi nici din partid. Vom contesta decizia la Curtea de Arbitraj, la Prefectură şi, dacă va fi nevoie, chiar şi în instanţă, pentru că noi considerăm că în cazul nostru s-a făcut un abuz”, ne-a declarat Robert Muzsic.

Reamintim că problemele celor doi aleşi locali au apărut după ce au votat în favoarea proiectului de transformare a Bulevardului Corvin, pe tronsonul Parcul Copiilor – Casa de Cultură, în centru pietonal. Imediat, UNPR a anunţat, printr-un comunicat de presă, că „Organizația Județeană a UNPR – Hunedoara, luând act de faptul că domnii consilieri locali Robert Muzsic și Alexandru Mărginean au votat împotriva intereselor hunedorenilor, a luat decizia de excludere a celor doi”, a anunţat conducerea UNPR Hunedoara. Preşedintele partidului, senatorul Haralambie Vochiţoiu, a nuanţat şi a declarat că, înainte de şedinţa de Consiliu Local în care proiectul a  fost votat, au fost purtate discuţii în grupul PSD – UNPR, dar şi cu cetăţenii care se opun acestui proiect şi s-a luat decizia să se voteze împotrivă, iar cei doi consilieri locali “s-au despirns de grup”.

[slideshow_deploy id=’19869′]