Verde pentru siguranța pietonilor în zona școlilor din Vulcan

semafoare vulcan1De câteva zile, pe strada Nicolae Titulescu din municipiul Vulcan au fost puse în funcțiune 4 semafoare rutiere și pietonale. Acestea sunt amplasate în zona școlilor gimnaziale nr. 5, nr. 4 și nr.1 precum și în zona Colegiului Tehnic ”Mihai Viteazu”.

”Proiectul de semaforizare la trecerile de pietoni din zona școlilor a rezolvat o problemă importantă în primul rând pentru siguranța elevilor în drumul lor către școală sau la plecarea spre casă”, apreciază primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile.

Sistemul de semaforizare amplasat de Primărie are particularitatea că pietonul solicită culoarea verde prin comanda electronică, fixată pe stâlpul semaforului. Este suficient să apăsați pe acel dispozitiv de culoare galbenă, pe zona marcată cu imaginea palmei ca să activați sistemul de trecere la culoarea verde a semaforului. Într-un interval de câteva zeci de secunde, șoferii sunt atenționați cu galbenul intermediar că trebuie să oprească. Culoarea verde apare și rămâne un timp suficient cât să permită traversarea străzii.

În acest mod riscul unor evenimente rutiere nedorite care să aibă victime mai ales elevii, scade foarte mult.

[slideshow_deploy id=’17448′]