VALEA JIULUI ARE NEVOIE DE MINERIT

Reprezentanţii Consiliului Judeţean susţin că Valea Jiului are nevoie de minerit, iar acest for instituţional face toate demersurile necesare pentru devoltarea zonei. Declaraţia îi aparţine vicepreşedintelui CJ Hunedoara, Vetuţa Stănescu, care este de părere că trebuie pus ceva în locul mineritului.

vetuta-stanescu-cj-hunedoara-1

 

“Consiliul Judeţean se străduieşte şi face toate eforturile în vederea dezvoltării a judeţului Hunedoara şi a Văii Jiului. Trebuie să punem ceva în locul minelor. Valea Jiului nu îşi va închide activitatea”,  a declarat Vetuţa Stănescu.

Mai mult decât atât, vicepreşedintele instituţiei judeţene susţine că trebuie elaborată şi finalizată strategia energetică a României, act în care huila trebuie să îşi găsească locul.

“A existat o strategie energetică la nivel naţional care spunea că 10% din cărbunele necesar continuării activităţii energetice la nivel naţional se extrage din bazinul Oltenia şi 5% din Valea Jiului. A fost abandonată această strategie. Am convingerea că PNL-ul dacă va ajunge la guvernare se va strădui să o pună în aplicare şi să nu închidem minele pentru a putea susţine activitatea din această zonă”,  a mai subliniat sursa citată.

[slideshow_deploy id=’17217′]

Foto: zhd.ro



« (Știre anterioară)