Ce declarație halucinantă l-a zburat pe un secretar de stat din funcție ?

vasile salaruSecretarul de stat în Ministerul Educației, Vasile Șalaru și-a depus astăzi demisia din funcție, după ce în presa locală din Deva au apărut declarațiile halucinante făcute de acesta într-o conferință de presă care a avut loc la Deva după Consfătuirile pentru managementul în învățământul preuniversitar.

Acesta le-a dezvăluit ziariștilor hunedoreni că își dorește ca în sistemul de educație românesc, pe lîngă materia stufoasă impusă de programa școlară, să fie introduse, măcar la orele de dirigenție, și cursuri în care fetele să învețe să meargă frumos, să fie gazde bune și cum să servească ceaiul pentru domni. Șalaru este de părere că elevele ar trebui să se ghideze după următoarea deviză: „Pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții”.

”O ziaristă de la un cotidian hunedorean a ales tendențios, din toată prezentarea mea pe teme de educație și pe teme politice, doar părerea mea că educația nonformală ar trebui să aibă o pondere mai importantă în cadrul orelor de consiliere școlară și de Educație fizică și sport, părere pe care a denaturat-o total, scoțând-o din context. Mai mult, ceea ce a publicat acest cotidian nu sunt cuvintele mele, iar dreptul la replică nu mi s-a publicat. Ziarista a folosit expresii care nu mi-au aparținut niciodată, dar care mi-au adus grave prejudicii”, a declarat astăzi fostul secretar de stat.

El se declară dezamăgit de modul în care cotidianul respectiv a ”înțeles să-și informeze cititorii asupra unor teme importante, spre deosebire de toți ceilalți jurnaliști, care au făcut-o corect”.

”Asigur pe această cale întreaga opinie publică de faptul că nu folosesc niciodată exprimări triviale, cu atât mai mult în legătură cu elevii. (…) Sunt uimit că unele posturi de televiziune naționale au ales să prezinte doar acest articol defăimător și nu pe celelalte, ceea ce pune un mare semn de întrebare asupra modului în care este publicul informat. ‘Ziarul hunedoreanul’, ‘Glasul Hunedoarei’, postul Hunedoara Tv, pe al cărui site se află înregistrarea conferinței de presă, au prezentat corect afirmația: ‘Mai în glumă, mai în serios, eu cred că spatele drept, pieptul bombat și privirea înainte contează mult. Optimismul pe care îl exprimă un tânăr îl ajută să privească altfel viața’. Autoarea articolului (…) a modificat această afirmație, interpretând-o în mod tendențios, atribuindu-mi cuvinte pe care nu le-am rostit”, adaugă Șalaru, citat de Agerpres.

În ciuda acestor explicații, Șalaru și-a prezentat astăzi demisia din funcția deținută la Minusterul Educației. ”Cu toate că a sprijini educația nonformală este un lucru meritoriu, nu o vină, că mă consider un dascăl devotat școlii românești, ca om de bună credință înțeleg să mă retrag din funcția de secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării Științifice tocmai pentru a nu aduce un prejudiciu nici sistemului de învățământ și nici ALDE, partidul din care fac parte. Mă retrag cu convingerea că ‘orice faptă bună nu rămâne nepedepsită”’, a precizat Vasile Șalaru.

[slideshow_deploy id=’17330′]



(Următoarea știre) »