Dragoş Botoroagă va fi judecat în procedură normală!

Marius Dragoş Botoroagă nu va fi judecat în procedură simplificată şi nici nu va beneficia de reducerea pedepsei, asta deşi şi-a recunoscut fapta şi a sperat la clemenţă din partea judecătorilor.

dragos-botoroaga-medalion

Magistrații de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au hotărât ca inculpații să fie judecați în procedură normală, astfel că nu vor beneficia de reducerea pedepsei, în urma mărturiilor făcute şi a  recunoaşterii faptelor lor.

Fostul consilier al Elenei Udrea, Ștefan Lungu, fostul secretar general în MDRT, Gheorghe Nastasia, fostul director al Companiei Naționale de Investiții, Ana Maria Topoliceanu și administratorul Consmin Petroşani, Dragos Botoroaga au arătat în faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că recunosc în totalitate faptele de care sunt acuzați în dosarul „Gala Bute” și au cerut să fie judecați prin procedura simplificată, pentru a beneficia şi de reducerea cu o treime a pedepselor. Acest lucru nu s-a întâmplat, însă, iar ei rămân acum cu recunoaşterea faptelor!

Marius Dragoş Botoroagă, acesta a fost trimis în judecată pentru dare de mită. Procurorii anticorupție, care au instrumentat dosarul, arată că în perioada 2010 – 2011, ministrul Udrea Elena Gabriela, împreună cu Topoliceanu Ana-Maria, directorul Companiei Naționale de Investiții, au primit o sumă de aproximativ 300.000 lei de la administratorul CONSMIN, pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate în baza lucrărilor cu CNI. ”Astfel, după ce CNI realiza plăţile către S.C. Consmin S.A. pentru lucrările efectuate, Botoroagă dispunea transferul a 10% din suma încasată către societatea controlată de Lungu, S.C. Last Time Studio S.R.L., în baza unor contracte de consultanţă fictive. În acest mod, s-au făcut cinci plăţi în valoare totală de 335.486 de lei ”, spun procurorii DNA.

 

[slideshow_deploy id=’20328′]