Datoriile CEH se apropie de un miliard de lei!

Datoriile Complexului Energetic Hunedoara sunt uriaşe şi se apropie un un miliard de lei. Este suma despre care a făcut vorbire chiar ministrul Energiei, Andrei Gerea, care recunoaşte că entitatea energetică este ineficientă!

pizap.com14457734585881

Declaraţia ministrului Energiei Andrei Gerea vine în contextul explicaţiilor date drept motivaţie pentru necesitatea modificării şi completării  Programului de restructurare, organizare şi eficientizare a Complexului Energetic Hunedoara, avizat de Consiliul de Administraţie al societăţii în ianuarie 2015.

Practic, Andrei Gerea vorbeşte despre ineficienţa economică demonstrată, în condiţiile în care datoriile totale ale CEH depşesc 900 de milioane de lei, asta deşi s-a dublat, anul trecut, volumul plăţilor restante. În acelaşi timp, productivitatea în activitatea extractivă rămâne extrem de scăzută, iar preţul de producţie al energiei electrice este foarte mare comparativ cu preţul mediu de vânzare pe piaţa de energie. Pe de altă parte, ministrul Energiei recunoaşte că CEH nu are nici măcar „o analiză de risc, care să evidenţieze principalele riscuri cu care se confruntă societatea, dar nu s-au identificat nici măsuri care să vizeze reducerea costurilor ori recuperarea creanţelor din furnizarea energiei termice.

[slideshow_deploy id=’17217′]



« (Știre anterioară)