Negocieri sterile între sindicate şi conducerea Complexului Energetic Hunedoara

Negocierile dintre reprezentanţii Sindicatului Muntele, reprezentantiv la nivelul Complexului Energetic Hunedoara, şi conducerea entităţii energetice nu au dus la niciun rezultat. Practic, au fost ore în şir de discuţii în care nu s-a stabilit nimic şi, după cum au precizat sindicaliştii, s-a încercat ascunderea adevărului.

ceh2

 

“Rezultatele, după două ore de negocieri cu directorul general, sunt zero. Soluţiile pe care ni le dă directorul general duc spre închiderea mineritului în 2018. Încearcă să ne dea explicaţii, dar explicaţiile domnului director general nu au nicio acoperire. Eu zic că soluţia adevărată este în mâna Premierului şi a Guvernului. Aici, la CEH, nu mai sunt soluţii, degeaba încearcă să ne explice să ne mai târâm până în 2018, ca să finalizeze atunci cu mineritul dn Valea Jiului. Eu cer în continuare să vină în Valea Jiului ministrul Gerea, să ne dea soluţia de salvare a mineritului”,a  declarat liderul minerilor de la Lonea, Vasile Păduraru. De asemenea, colegului lui de la Vulcan, Ioan Ciubotaru, aflat de asemenea în greva foamei, protest la care s-a aliat miercuri, a precizat că “actualul director general nu are soluţii pentru CEH. El este din Bihor, nu cunoaşte judeţul Hunedoara, nu cunoaşte sistemul de exploatare, el a venit, este pus de ministrul Energiei pe scaunul de director general şi, probabil, confundă mineritul cu o societate privată a dumnealui. Probabil nu este conştient că CEH susţine întreaga activitate a judeţului Hunedoara şi probabil îşi va bate joc, cum au făcut şi ceilalţi directori generali, începând de la primul, care promitea că din luna iunie va curge lapte şi miere, şi mă refer la domnul Andronache, urmat de cel care a vândut certificatele verzi şi ultimul director general care a spus că din luna octombire CEH va avea venituri suplimentare şi chiar va fi pe profit. Uite că suntem imediat la sfârşitul anului, este un alt director general, care vine în faţa minerilor din Valea Jiului, în faţa noastră şi ne spune că problemele sunt rezolvabile prin societăţi europene – din Germania, Polonia sau Marea Britanie – care ar dori să investească în minerit. Pe de altă parte, însă, astăzi, împreună cu directorii, nu pot oferi soluţii de viabilizare a mineritului”.

Ciubotaru acuză conducerea CEH că ascunde rezultatele reale ale discuţiilor de la Bruxelles, purtate cu oficialii Comisiei Europene, de care depinde până la urmă viitorul CEH.

De precizat că în jurul prânzului, după un puseu de tensiune, Vasile Păduraru a fost transportat cu o ambulanţă la spital pentru investigaţii medicale de specialitate.De precizat că directorul general al CEH, Emil Floruţ, a evitat să dea ochii cu jurnaliştii pentru a răspunde la întrebări.

[slideshow_deploy id=’24093′]