Vasile Păduraru, verificat la pontaje?

În timp ce Vasile Păduraru, liderul Departamentului Lonea al Sindicatului Muntele, stă de două zile în greva foamei pe treptele Complexului Energetic Hunedoara, poliţiştii din Petrila ar verifica pontajele acestuia.

pizap.com14460428154051

Surse sindicale vorbesc despre faptul că pe numele lui Vasile Păduraru ar fi fost făcută o sesizare legată de activitatea acestuia ca inspector social. Oamenii legii ar verifica pontajele liderului de sindicat, intrările şi ieşirile, astfel încât să vadă dacă Vasile Păduraru a fost plătit pe munca prestată în realitate, spun aceleaşi informaţii.

Potrivit fişei de încadrare, inspectorii sociali sau delegaţii sindicali – numiţi pe baza mai multor criterii, inclusiv de reprezentativitate – ar avea un salariu de 2.800 de lei, au doar activităţi suprafaţă şi se ocupă de tot ce înseamnă probleme sociale ale angajaţilor pe care îi reprezintă. Nu mai pot fi însă pontaţi subteran, iar sursele noastre spun că odată cu numirea în aceste funcţii s-au pierdut unele sporuri, iar salariile s-au diminuat cu câteva sute de lei. Pe de altă parte, comandantul Poliţiei Oraşului Petrila, Ovidiu Zaharia, spune că nu are cunoştinţă despre vreo sesizare în acest sens şi spune că poliţiştii din Petrila nu fac nicio verificare pe această speţă.

[slideshow_deploy id=’17452′]