Abonaţii cantinei, din ce în ce mai puţini

Beneficiarii cantinei de ajutor social din Petroşani sunt din ce în ce mai puţini. Pentru că refuză să îşi facă curăţenie în jurul blocului din cartierul Colonie, aceştia nu primesc de mâncare. Astfel, numărul porţiilor de hrană s-a redus de la 160 la 145.

cantina-ajutor-social

“La cantina de ajutor social s-au mai redus puţin porţiile. Persoanele apte de muncă sunt cele care fac curat. Am ajuns la 145 de porţii, am avut şi 150, 160 de porţii”,  a declarat Cristina Mraz, director executiv DLAS Petroşani.

Începând cu data de 1 august 2014, asistaţii social trebuie să muncească pentru hrana de care beneficiază, potrivit unei hotărâri de consiliu local din luna iunie 2014. Fac excepţie cei care asigură creşterea şi îngrijirea, potrivit legii, a unuia sau a mai multor copii în vârstă de până la 5 ani; asigură îngrijirea uneia sau a mai multor persoane cu handicap grav ori accentuat sau persoane vârstnice dependente care nu beneficiază de asistent personal sau îngrijitor la domiciliu, în condiţiile legii ori participă la un program de pregătire profesională. Tot prin hotărârea CL Petroşani s-a stabilit şi numărul de ore pe care beneficiarii cantinei de ajutor social trebuie să le efectueze lunar.

[slideshow_deploy id=’19659′]