Campania pentru Consiliul Consultativ al Tinerilor au intrat în linie dreaptă

Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi, s-a întâlnit, marţi, cu profesorii desemnați să asigure buna organizare a zilei de 19 noiembrie, ziua în care 19 dintre candidații elevilor vor deveni consilieri în cadrul Consiliului Consultativ al Tinerilor.

intalnire_profesori
”Am stabilit toate detaliile legate de modul în care elevii celor 4 colegii vor participa la vot”, a precizat edilul din Petroşani după întâlnirea cu profesorii. Liceenii sunt în plină campanie electorală, pentru a-şi asigura un loc în primul consiliu al tinerilor. Din Consiliul Consultativ al Tinerilor vor face parte 19 elevi desemnaţi prin vot dintre elevii de clasa a X-a care și-au depus candidaturile pentru funcția de consilier. Campania elecrorală durează fix două săptămâni, în care liceeni trebuie să-și convingă colegii că merită să facă parte din Consilul Consultativ al Tinerilor, un organism menit să aducă proiectele tinerilor din Petroșani în atenția administrației locale.

Cei 19 aleși vor fi elevi ai claselor a X-a și vor avea un mandat de 2 ani, timp în care vor avea posibilitatea să-și dezvolte numeroase calități utile pentru integrarea lor armonioasă în viața comunității.

Obiectivele acestui proiect iniţiat de primarul Tiberiu Iacob Ridzi în colaborare cu membrii Asociației Casa Pro Urbis, include angrenarea tinerilor din clasele a X-a de la colegiile din localitate, în activități care să le permită cunoașterea, înțelegerea și punerea în practică, prin implicare directă și/sau prin colaborarea cu administrația publică locală,  a mecanismelor și mijloacelor care stau la baza organizării și funcționării acesteia, prin proiecte și acțiuni adecvate copiilor și tinerilor, în vederea dezvoltării unei atitudini sociale și civice corecte, în relație armonioasă cu tot ceea ce reprezintă viața comunității municipiului Petroșani și în parteneriatul dintre tineri și elementele de societate civilă din municipiu. De asemenea, se urmăreşte promovarea și susținerea tuturor valorilor izvorâte din activitățile desfășurate de și pentru copiii și tinerii municipiului, la toate nivelele de reprezentare,  acționarea prin mijloace specific de comunicare, pentru combaterea elementelor nocive care pot afecta viața copiilor și tinerilor și pentru promovarea unor obiceiuri de viață sănătoase, d dezvoltarea voluntariatului ca formă de integrare socială, culturală și mai ales civică aliniată la modul de organizare a comunității Petroșaniului, ca parte din spațiul European, dezvoltarea leadership-ului și a spiritului decizional la vârsta adolescentină, pentru formarea de personalități pregătite să-și asume responsabilități în organizarea și managementul unei comunități.

” Acest proiect vizează în primul rând dezvoltarea unei atitudini civice cât mai puternice în rândurile tinerilor, care pe lângă faptul că vor putea experimenta modul în care se administrează o comunitate, vor avea posibilitatea să-și atragă nu doar colegii de generație, dar și pe cei din clasele de școală, ba chiar și pe cei mai mici de la grădiniță, în activități care să impulsioneze participarea activă copiilor și tinerilor în viața comunității. (…) Pentru mine va fi o ocazie deosebită de a mă regăsi în mijlocul lor și o voi face ori de câte ori vor avea nevoie de dialogul dintre noi și de schimbul de opinii legate de viziunea mea și a lor despre prezentul și viitorul Petroșaniului. Cred de asemenea că antrenarea lor de la vârste din ce în ce mai mici în activități sociale, civice, în înțelegerea corectă a modului de organizare a vieții într-o comunitate, crește considerabil șansele de a asigura generația viitoare de lideri puternici ai urbei noastre”, a declarat  Tiberiu Iacob Ridzi – primarul Municipiului Petroșani.

 

 

 

[slideshow_deploy id=’19659′]