1,2 milioane de lei pentru şoseaua de centură a Petroşaniului, de la Consiliul Judeţean

Şoseaua de centură a municipiului Petroşani se repară cu bani de la bugetul local şi bani de la Consiliul Judeţean Hunedoara, asta după ce nu a fost cuprinsă în proiectul de reabilitare a DN66, deşi era vorba de fix 5 kilometri.

1019

De la Consiliul Judeţean s-a alocat marţi suma de 1.200 de mii de lei pentru proiectul de infrastructură din municipiul Petroşani. Potrivit proiectului de hotărâre adoptat în plenul CJ Hunedoara, banii provin din sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi /sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală. Suma totală la nivel de judeţ este de 4.344,00 mii lei.
Primăria municipiului Petroşani a tot cautat soluţii pentru a repara artera rutieră în condiţiile în care, deşi este un drum naţional, guvernanţii nici nu au vrut să audă de reabilitarea acestei porţiuni din DN 66. De precizat că această porţiune de drum de nici 5 kilometri a fost “rasă” din proiectul de modernizare a DN66, chiar dacă în acest fel se întrerupe continuitatea acestei căi de acces modernizată cu fonduri europene. Oficialii Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura şi Investiţii Străine au comunicat că responsabilitatea este a administraţiei publice locale. “Sectorul de drum dintre localităţile Bumbeşti Jiu şi Petroşani face parte din contractul de execuţie lucrări <<Reabilitare DN66 Contract 5R3, Bumbeşti Jiu – Petroşani, km 93+500 – km. 126+000>>”, care a fost semnat în data de 26 iunie între CNADNR şi Asocierea Copisa Constructora Pirenaica SA – Chirulli Andrea Impresa Individuale – Coremi Inter SA. În cadrul acestui contract nu a fost cuprinsă în proiectul iniţial reabilitarea sectorului de drum care traversează municipiul Petroşani, care în conformitate cu art. 21, al. 2 din ordonanţa nr. 43/1997 privind regimurile drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, sunt în administrarea consiliilor locale respective”, au precizat oficialii guvernamentali într-un răspuns adresat nu de mult autorităţii publice locale, care s-au văzut nevoite să găsească banii necesari pentru reabilitarea şoselei de centură şi au ajuns la o înţelegere cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’20328′]