Alertă TERORISTĂ la granița cu România! Doi moldoveni care dețineau obiecte islamice, reținuți!

Doi moldoveni care intenţionau să ajungă clandestin în România au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră. Aceştia au fost depistaţi pe malul râului Prut şiaveau cu ei obiecte islamice, precum și cărți ce propovăduiesc ideologia islamică.

hau

alerta

Potrivit poliţiştilor de frontieră, bărbaţii au fost observaţi în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Toceni. Astfel, acțiunile acestora au fost monitorizate, iar în urma constatării intențiilor de a trece ilegal hotarele ţării, polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea bărbaților. În timpul apropierii patrulei de persoanele în cauză, una din ele a încercat să fugă. Ca urmare, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să aplice arma din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment conform normelor legale.

Tinerii reținuți sunt cetățeni moldoveni, cu vârste de 19 și, respectiv 26 de ani, ambii domiciliați în raionul Cahul. Anterior, cei doi au fost judecați, unul din ei fiind condamnat pentru omor. Mai mult, în perioada ispășirii pedepsei, în penitenciar bărbatul a fost convertit în religia islamă.

La verificarea lucrurilor personale, polițiștii de frontieră au depistat mai multe obiecte islamice, precum și cărți ce propovăduiesc ideologia islamică. Totodată,persoanele respective dețineau și unele înscrisuri, care conform investigațiilor efectuate acestea aveau intenția de a ajunge în mai multe țări europene, cu destinația finală – Franța.

În prezent sunt întreprinse un șir de măsuri de investigații în vederea stabilirii scopului urmărit de către persoanele reținute, odate ajunse în Uniunea Europeană.

sursa:publika.md