Lobby pentru Parâng la ministrul Dâncu

Edilii din Petroşani vor să facă lobby pentru proiectul de dezvoltare a staţiunii Parâng la noul ministru al Dezvoltării şi Administraţiei, Vasile Dâncu. Asta cu atât mai mult cu cât Dâncu îşi leagă începutul carierei de Valea Jiului.

vas

În ultimii ani, finanţarea proiectului de dezvoltare a Staţiunii Parâng a fost ca şi inexistentă, iar puţinii bani alocaţi au venit cu mare greutate. Tocmai din acest motiv, edilii din Petroşani vor să susţină proiectul şi în faţa noului ministru al Dezvoltării, Vasile Dâncu. „Am în intenţie să avem o discuţie cu noul ministru pe această temă, mai ales că proiectul este în portofoliul Ministerului Dezvoltării”,a  declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Proiectul pentru Parâng este extrem de îndrăzneţ şi vizează realizare a unui uriaş complex turistic pentru sporturi de iarnă, ce ar fi transformat staţiunea într-una dintre cele mai moderne din Europa. Lipsa banilor, care trebuiau să vină de la Guvern, a făcut, însă ca lucrările să se desfăşoare extrem de lent. Până acum, în cadrul proiectului au fost amenajate pârtiile de schi, bazinul de apă pentru instalaţiile de zăpadă artificială, au fost achiziţionate instalaţiile propriu – zise, tunurile de zăpadă, ratrakurile, echipamentele pentru pârtii, dar a fost construit şi un nou telescaun, care pleacă de la Cabana Rusu. Domeniul schiabil din  Parâng ar urma să se întindă pe o suprafaţă de 150 hectare şi va avea 17 pârtii, iar pentru accesul facil ar urma să fie amenajată şi  o telegondolă.Licitaţia pentru realizarea lucrărilor cuprinse în proiect a fost câştigată de asocierea de firme Kranz Eurocenter Piteşti – Acomin Cluj şi Doppelmayer Austria.

 

 

[slideshow_deploy id=’19661′]