Dispută pentru datoriile la Termocentrala Paroşeni ale societăţii de termoficare din Petroşani

Arătat cu degetul de diverse voci apropiate Complexului Energetic Hunedoara pentru datoriile societăţii de termoficare către Termocentrala Paroşeni, primarul Tiberiu Iacob – Ridzi spune că aceste creanţe sunt mai ales ale populaţiei şi nu au mai crescut în ultima perioadă.

pizap.com14478636057111

Primăria municipiului Petroşani este vizată pentru datoriile accumulate de firma din subordinea sa, SC Termoficare SA, la furnizorul de agent termic, Termocentrala Paroşeni. Informaţiile vorbesc despre faptul că în ultimii ani SC Termoficare SA Petroșani a acumulat datorii către SE Paroșeni de peste 500 miliarde de lei vechi. Primarul Tiberiu Iacob – Ridzi spune, însă, că municipalitatea nu are niciun leu datorie la termoficare, iar sumele restante sunt datorii istorice ale populaţiei, care a scăzut în ultima perioadă. “Realitatea este în felul următor. Primăria Petroşani nu are nici o datorie către furnizorul de energie termică şi nici nu am avut nciodată. Aceste datorii sunt datorii istorice, datorii ale populaţiei către societatea de termoficare. Dar, măsurile pe care le-am luat în ultimii ani au redus această datorie către Termocentrala Paroşeni. Deci, datoriile nu au crescut. Sigur, sunt datorii strânse în 10 – 15 ani, cei de al Termoficare au posibilitatea – şi cred că o şi fac – să dea în judecată, să pună sechestre, pentru a-şi recupera aceste sume şi ulterior să le dea mai departe către furnizorul de energie termică”, a precizat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Edilul a precizat că, în discuţia avută marţi cu directorul general al Complexului Energetic Huendoara i-a explicat faptul că vorbim despre o situaţie de urgenţă. “Suntem în prag de iarnă şi nu mai poţi să invoci în acest moment chestiuni legate de principii economice, de profitabilitate , etc. Dacă erau hotărâţi să nu dea căldură, trebuia să ne spună acest lucru din primăvară şi atunci ştiam să luăm măsurile necesare, să anunţăm populaţia, dar nu poţi să îmi spui la începutul lui decembrie  că, dacă nu-mi plăteşti facturile nu-ţi mai dau căldură. Ne uităm în toată ţara şi nu cred că e vreo regie sau societate de termoficare care să nu aibă datorii”, a mai spus Ridzi.

[slideshow_deploy id=’17454′]