Alături de victimele din Club Colectiv. Alături de Radu Sienerth

Amfiteatru 13,  Florentin Budea, Ansamblul Parângul, Grupul Impact, Miracol Dance Crew îşi unesc forţele într-un spectacol caritabil, pentru victimele din Clubul Colectiv care luptă şi acum pentru viaţa lor pe un pat de spital. Printre cei răniţi grav se află şi Radu Sienerth, studentul din Petroşani care a suferit arsuri grave şi se află la Spitalul Floreasca.

colectiv

Spectacolul caritabil va avea loc sâmbătă, în Club Revival din Petroşani, începând cu ora 19.00, iar manifestarea este organizată de Club Revival şi D&S Fit&Fun Studio a lui Dani Obleagă. Intrarea costă 15 lei şi toţi banii strânşi se vor duce către victimele din Clubul Colectiv, printre care se află şi Radu Sienerth, student la ASE în Bucureşti şi fiul fostului director al EM Livezeni. De asemenea, în incinta clubului vor fi aplasate mai multe cutii pentru donaţii, iar la manifestare sunt invitaţi toţi cei care vor să-i sprijine pe tinerii care încă luptă pentru viaţa lor de pe un pat de spital.

Radu Sienerth (21 de ani) se afla în Clubul Colectiv din Bucureşti împreună cu alţi doi prieteni, de asemenea studenţi la Bucureşti, când a  izbucnit incendiul devastator. Doi dintre ei, aflaţi chiar lângă uşa de acces, au reuşit să iasă de urgenţă din încăperea cuprinsă de fum şi flăcări, însă al treilea a fost trântit la pământ şi suprins de flăcările ucigaşe. Radu a ajuns la Spitalul Floreasca, unde a fost operat de urgenţă, însă din informaţiile noastre starea lui este şi acum gravă, dat fiind faptul că a suferit inclusiv arsuri ale căilor respiratorii. Pentru el şi pentru restul victimelor mai multe trupe îşi unesc eforturile, la Petroşani, pentru a-i ajuta, mai ales că au nevoie de o foarte lungă perioadă de recuperare.

Un incendiu puternic izbucnit la finele lunii octombrie în Clubul Colectiv din Bucureşti, în timpul unui concert, s-a soldat – la acel moment – cu moartea a 27 de persoane şi rănirea altor aproape 200. Victimele au fost transportate la mai multe spitale din Capitală şi ulterior chiar în străinătate, însă multe dintre ele au pierdut lupta cu viaţa. Datele actualizate indică faptul că  în spitalele din Bucureşti mai sunt internaţi, miercuri, 49 de persoane rănite în incendiul din Colectiv, opt dintre ele în stare critică şi patru în stare gravă. Pacienţii în stare critică sunt internaţi la Spitalul de Arşi – unul, Elias – unul, Institutul „C.C. Iliescu” – unul, Spitalul „Sf. Ioan” – doi şi Floreasca – trei. La spitalul „Grigore Alexandrescu” mai sunt patru copii în stare gravă. Un număr de 30 de pacienţi au fost trasferaţi la spitale din şapte ţări, iar 56 au decedat.

[slideshow_deploy id=’13836′]