Amenzi de 2000 de lei aplicate de ISU într-o singură zi

O singură acţiune de control s-a soldat cu amenzi de 2.000 de lei aplicate de reprezentanţii ISU pentru multitudinea de nereguli constatate.

amenzi

Inspectorii de prevenire, din cadrul Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului  Hunedoara, au executat, luni, 7 controale de prevenire la operatori economici cu specific de comerţ de pe raza judeţului Hunedoara. Nu mai puţin de 18 deficienţe au fost decsoperite, pentru care s-au aplicat 10 avertismente şi 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2000 de lei.  Potrivit reprezentanţilor ISU Hunedoara, sancţiunile  au fost aplicate pentru exploatarea instalaţiilor electrice cu improvizaţii  şi contacte imperfecte la conexiuni, neasigurarea măsurilor corespunzătoare de apărare împotriva incendiilor în timpul în care activitatea normală este întreruptă şi lipsa prevederii exprese în contractele de închiriere a obligaţiilor ce revin contractanţilor în ceea ce priveşte apărarea împotriva incendiilor.

“Cele mai des întâlnite deficienţe se referă la  lipsa sau nefuncţionarea iluminatului de siguranţă pentru asigurarea condiţiilor de evacuare şi salvare a utilizatorilor în caz de incendiu. Alte nereguli constatate au fost în legătură cu depozitarea de materiale combustibile  în podurile  localurilor, curăţarea coşurilor de fum, lipsa  verificării  hidranţilor, amplasarea stingătoarelor portabile în locuri inaccesibile, deschiderea uşilor în sens invers celui de evacuare în caz de incendiu”, a precizat locotenent Adriana Ştefănie, ofiţer Informare şi Relaţii Publice.

 

[slideshow_deploy id=’19658′]