Încă un memoriu pentru o ambulanţă nouă

Nu se lasă şi vrea neapărat o ambulanţă SMURD nou – nouă. Primarul Ilie Păducel pleacă din nou la Bucureşti şi duce cu el încă un memoriu.

pizap.com14483453441801

Ilie Păducel spune că nu este un moft de-al lui solicitarea unei ambulanţe şi că i s-a promis din 2014 o nouă autoutilitară SMURD pentru oraşul care numără aproape 30.000 de suflete. „Nu am fost de acord, pentru că avem deja o ambulanţă veche şi puteau să se scape de responsabilitate să îmi spună: <<Ţi-am dat deja>> .  Ministrul de Interne, vicepremieruil Gabriel Oprea, şi secretarul de stat Raed Arafat mi-au promis o ambulanţă nouă. Am fost în audienţă şi joi mă duc din nou la Bucureşti, la şedinţa Comitetului Director al Asociaţiei Oraşelor din România şi am pregătit încă un memoriu. Am vorbit la telefon cu domnul Arafat de mai multe ori şi în 2014 mi-au spus la fel: nu avem acum, dar promitem că la anul…”, a spus primarul Ilie Păducel. Edilul a explicat că ambulanta SMURD şi-a dovedit utilitatea şi la intervenţiile de la unităţile miniere, şi în diverse cazuri de salvări de pe munte, pe lângă faptul că deserveşte o arie întinsă, un oraş unde spitalul s-a desfiinţat. Păducel a precizat că are răbdare să aştepte pentru că „până la anul mai este o lună!”.

Reamintim că, într-o perioadă în care numărul urgenţelor pare tot mai mare, iar în cele mai multe dintre cazuri orice secundă contează, Primăria Petrila şi-a permis să refuze o ambulanţă SMURD pe motiv că nu este nouă. Şi asta în condiţiile în care autoutilitara folosită al intervenţii s-a defectat de mai multe ori, iar în luna septembrie a fost scoasă chiar din uz.

[slideshow_deploy id=’22083′]