Cer ajutorul autorităţilor centrale pentru domeniul schiabil din Şureanu

Primăria Petrila are nevoie de implicarea autorităţilor centrale ale statului pentru a scoate 30 de hectare de teren din administrarea statului, astfel încât proiectul privind dezvoltarea domeniului schiabil în Şureanu să poată fi implementat.

partia-sureanu-4

Problema a fost semnalată de deputatul hunedorean Bogdan Ţîmpău, care a solicitat sprijinul ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor ,Cristiana Paşca Palmer. Încă din anul 2012 au fost demarate procedurile pentru demararea acestui proiect ce are drept scop promovarea turismului în Valea Jiului.  Consiliul Local din Petrila  a aprobat încheierea unui parteneriat cu societatea Schi Şureanu SA pentru amenajarea unei pârtii de schi de interes public, prin dezvoltarea şi extinderea domeniului schiabil din Şureanu, de pe raza judeţului Alba, pe raza oraşului Petrila. Numai că, pentru realizarea unui obiectiv de investiţii administraţia publică din Petrila trebuie să asigure o suprafaţă de 30 de hectare, unde ar urma să fie amplasate elementele de infrastructură necesare, respectiv stâlpi, instalaţii de transport pe cablu, construcţii cu caracter public, etc. Suprafaţa respectivă de teren trebuie scoasă din fondul forestier al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – ROMSILVA şi trecută în domeniul public al oraşului Petrila.

De precizat că Petrila figurează în Anexa Legii 526/ 2003, unde sunt cuprinse toate zonele cu potenţial de dezvoltare a turismului şi a sporturilor de iarnă.

 

[slideshow_deploy id=’19661′]