Forțele de ordine în misiune la Prislop

Peste 100 de jandarmi, poliţişti, pompieri vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică în perioada 27-28 noiembrie 2015, cu ocazia manifestărilor religioase de la Mănăstirea Prislop, prilejuite de împlinirea a 26 de ani de la trecerea în nefiinţă a Părintelui Arsenie Boca (28 noiembrie 1989).

misiuni

Măsurile adoptate de jandarmi, alături de poliţişti, reprezentanţii I.S.U. Hunedoara şi cei ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă, vor viza asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă pentru toţi credincioşii, care vor sosi la Sfânta Mănăstire Prislop.

Pe calea de acces către mănăstirea Prislop vor acţiona, pentru fluidizarea circulaţiei, mai multe echipaje ale poliţiei rutiere. În acest sens, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie şi să parcheze autovehiculele în afara părţii carosabile pentru a nu obstrucţiona traficul rutier sau accesul autospecialelor de intervenţie ale forţelor de ordine, să circule prudent cu viteză adaptată condiţiilor meteo, să păstreze o distanţă corespunzătoare în mers faţă de autovehiculele care circulă în faţă , în special în mersul în coloană, iar pietonii să se deplaseze cât mai aproape de marginea parţii carosabile.

I.P.J. Hunedoara reaminteşte obligativitatea legală a conducătorilor auto de a-şi dota autovehiculul cu anvelope de iarnă pentru circulaţia  pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

În incinta mănăstirii, jandarmii vor asigura ordinea publică pe timpul slujbei religioase şi vor realiza dispozitive de îndrumare a credincioşilor pe timpul pelerinajului la mormântul Părintelui Arsenie Boca.

Jandarmii hunedoreni recomandă participanţilor la această manifestare religioasă să respecte precizările organizatorilor şi forţelor de ordine şi să nu încurajeze cerşetoria, respectiv să nu ofere bani sau bunuri celor care apelează la mila publicului.

De asemenea, forţele de ordine recomandă tuturor participanţilor la această activitate, precum şi la orice alt eveniment de acest gen, următoarele:

  • Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate;
  • Nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice;
  • Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi;
  • Evitaţi să intraţi în discuţie cu necunoscuţii care vă pot aborda pentru diferite acte de caritate, pot fi escroci, al căror scop este acela de a vă înşela;
  • Nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele;
  • Dacă părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru scurt timp, nu lăsaţi cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului.

Comunicat IJJ Hunedoara

[slideshow_deploy id=’19659′]