Instanţa a suspendat procesele dintre foştii şefi ai minerilor şi lichidatorul CNH

Procesele dintre Compania Naţională a Huilei Petroşani şi foştii şefi ai minerilor de la acea vreme sunt suspendate. Singurul care mai continuă este cel în care pârât este Constantin Jujan, care se află în faza de depunere a actelor doveditoare.

jujan-660x330

Compania Naţională a Huilei Petroşani, prin lichidatorul judiciar Expert Insolvenţă SPRL, a chemat în instanţă, în două procese care au ca obiect răspunderea patrimonială, foştii şefi ai CNH. O altă cauză distinctă este legată doar de numele ex-directorului Constantin Jujan, căruia i se imputa preţul mic de vânzare a huilei.

Numai că, ambele procese dintre defuncta CNH şi fosta conducere sunt acum suspendate în baza art.413 alin.1 pct.1 Cod proc.civilă. Continuă doar procesul dintre lichidatorul CNH şi Constantin Jujan, care a fost însă amânat pnă în data de  17 decembrie pentru depunerea unor înscrisuri doveditoare.

Potrivit datelor noastre, Constantin Jujan, fostul director al Companiei Naţionale a Huilei Petroşani şi actual consilier al directorului Complexului Energetic Hunedoara, a fost chemat în instanţă pentru o sumă de peste 7.800 de lei. Practic, lui Constantin Jujan i s-a imputat preţul prea mic de vânzare a cărbunelui. Procesul se află pe rolul Tribunalului Hunedoara şi  fost decshis de lichidatorul CNH, conform legilor în vigoare. La mijloc este, practic, suma calculată de Curtea de Conturi ca prejudiciu generat de preţul mic de vânzare a huilei, asta deşi la acea vreme acest preţ era stabilit de oficialii guvernamentali şi a fost reclamat în repetate rânduri.

Numai că inspectorii Curţii de Conturi nu au ţinut cont de argumente, au tras linie, au adunat şi i-au pus la plată pe cei care au condus destinele CNH. Cronologic vorbind, imediat după ce USL-ul a preluat guvernarea, Ministerul Economiei condus la acea vreme de Daniel Chițoiu a “descoperit” că huila este vândută la un preț sub cel de cost şi a considerat că, în acest fel, societatea a fost “devalizată”. Imediat după a venit şi raportul oficial al Curţii de Conturi, contestat în instanţă de foştii şefi ai CNH – găsiţi responsabili – dar şi de lichidatorul CNH, Expert Insolvenţă SPRL.  Iar instanţa a luat de pe “umerii” fostei conduceri tocmai această chestiune,a dică preţul huilei energetice.

 

[slideshow_deploy id=’17636′]