Copii expuşi unor drame

Sute de copii din Valea Jiului sunt lăsaţi în grija rudelor în timp ce părinţii lor sunt plecaţi la muncă în străinătate. Pshilogii susţin că aceşti copii pot trăi adevărate drame care au repercursiuni în dezvoltarea lor personală. Unii dintre copii se pot confrunta cu probleme grave la şcoală, iar alţii care se văd singuri se consideră prea liberi şi stăpâni pe o situaţie pe care nu o pot controla.

copil-trist

“Impactul este unul negativ, pentru unii prin dezvoltarea sentimentului ca sunt abandonati, ceea ce poate duce la retragere sociala, la probleme emotionale si la scaderea randamentului scolar, iar pentru altii, prin acela de falsa autonomie si siguranta de sine crescuta, care duc la neinteriorizarea respectarii regulilor si de aici riscul de delincventa/devianta juvenila”,  a declarat Cătălin Gogioiu, psiholog în cadrul Cabinetului Pshilogic Silvana Capriş.

Psihologii recomandă părinţilor să se adreseze unui psiholog în momentul în care se decid să plece în străinătate. În Valea Jiului acest lucru nu se întâmplă.

Copiii ai căror părinţi sunt plecaţi să lucreze în altă ţară reprezintă o categorie extrem de vulnerabilă. Ei au nevoie de suport specializat emoţional şi educaţional.

[slideshow_deploy id=’17636′]